امروز : پنج شنبه 1 آذر 1403
آیا نان کامل انتخاب بهتری برای سلامت است؟
پنج شنبه 15 شهریور 1403 0
تفاوت آرد کامل با سایر آردها چیست؟ یک دانه گندم از سه قسمت تشکیل شده است: سبوس، آندوسپرم و جوانه. لایه بیرونی دانه را سبوس می نامند، این قسمت سرشار از فیبر، ویتامین های گروهB و آنتی اکسیدان است. لایه میانی که بزرگترین جزء دانه را تشکیل می دهد، آندوسپرم نام دارد که اغلب از کربوهیدرات و مقادیر بسیار کمی پروتئین و ویتامین ها تشکیل شده است. درونی ترین قسمت دانه جوانه است که از پروتئین به ویژه اسیدهای آمینه ضروری، چربی ها (اغلب اسیدهای چرب غیراشباع)، فیبر، ویتامین های گره B، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها تشکیل شده است. وقتی دانه گندم به آرد تبدیل می شود، می توان آن را تصفیه کرد یا به صورت کامل برای تهیه نان استفاده کرد.
در فرآیند تصفیه، هم جوانه غنی از پروتئین و هم بخش های سبوس پر فیبر حذف می شود تا آرد نرم تر و سفیدتر در مقایسه با آرد کامل به دست آید. به همین دلیل نان های تهیه شده از آرد سفید نسبت به نان های تهیه شده از آرد کامل رنگ سفیدتری دارد. از طرف دیگر، آرد کامل با استفاده از تمام قسمت های دانه تهیه می شود، به همین دلیل نان تهیه شده از این نوع آرد از نظر تغذیه ای ارزشمندتر است.
فواید مصرف نان کامل بهبود سلامت دستگاه گوارش: فیبر موجود در نان کامل باعث افزایش رشد باکتری های مفید روده، بهبود حرکات روده می شود و همچنین از ابتلا به یبوست پیشگیری می کند.
«پریسا موسویان»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر
پایان پیام / 4548
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟
در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم
نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان
زایمان سزارین و چالش های آن
راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر
اختلال بیش فعالی در کودکان و دلایل آن
جدیدترین اخبار
مدل موفق ایجاد اماکن گردشگری در بافت تاریخی که موجب پویایی محل شده است/مدیر هتل بوتیک شاه ...
گردشگری ورزشی سومین شاخه درآمدزای گردشگری جهان
موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
باز آفرینی و تبدیل محله های قدیمی در شهرداری منطقه 11 شیراز به محله های گردشگری
همه افراد باید در اقدامات فرهنگی دخیل باشند
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن