امروز : چهار شنبه 18 تیر 1404
صدایی برای زندگی؛
مسیر تحول کاشت حلزون شنوایی در فارس
سه شنبه 17 تیر 1404 0
به گزارش خبرنگار گنجینه فارس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز که خود متخصص گوش، حلق و بینی است، ارتباط با ناشنوایان را مقدمهای برای شروع یک مسیر تازه دانسته و میگوید: کمتر کسی تصور میکرد روزی برسد که بتوانیم ناشنوایی را درمان کنیم، شنوا شدن مثل یک معجزه بود و من باور دارم همه چیز دست خداوند است که مسیری برای انسان باز کند تا با یافتن علم و تخصص، به بسیاری از بیماران کمک کند.
«سید بصیرهاشمی» ادامه میدهد: مسیر سادهای نبود، سالها پیگیری کردیم و آموزش دیدیم؛ بالاخره بعد از شش سال و بعد از گذراندن دوره های تخصصی در تهران و آلمان، مجوز فعالیت مرکز کاشت حلزون شنوایی در شیراز را دریافت کردیم و طی مراسمی باشکوه، مرکز کاشت حلزون شنوایی در بهمن ۱۳۸۲ در بیمارستان خلیلی شیراز افتتاح شد که تا امروز، شیراز به عنوان یک مرکز پیشرفته کاشت حلزون در کشور فعالیت می کند.
نیمی از مشکلات ناشنوایی نوزادان، مادرزادی است
وی با اشاره به اینکه نیمی از مشکلات ناشنوایی نوزادان مادرزادی است، گفت: طی بیش از بیست سال اخیر، قریب به دو هزار و ۶۰۰ کاشت حلزون شنوایی در شیراز انجام شده است.
هاشمی با بیان وضعیت و روند انجام عمل جراحی کاشت حلزون شنوایی در شیراز، میانگین تعداد این جراحی را در سال ۱۵۰ تا ۱۶۰ مورد ارزیابی کرد و افزود: ظرفیت کاشت حلزون شنوایی در مرکز تخصصی شیراز ۲۰۰ مورد در سال است و این عدد نیز در سالهایی، محقق شده است.
این متخصص گوش، حلق و بینی تأمین پروتزهای مورد نیاز حلزون شنوایی را یکی از موانع موجود در این زمینه برشمرد و گفت: این میزان بر اساس سهمیه دانشگاهها توزیع میشود و با توجه به فعالیت مراکز متعدد در کشور، در حال حاضر سهمیه مرکز کاشت حلزون شنوایی در شیراز، حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ پروتز در سال است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه تهیه پروتزهای حلزون شنوایی از سوی دولت و هیات امنای ارزی، کمک مالی بزرگی به خانوادهها است، تصریح کرد: تامین هر دستگاه به طور تقریبی بیش از ۱۰ هزار دلار هزینه دارد، در حالی که هزینههای جراحی و درمان اندک است.
هاشمی اعضای اصلی گروه تخصصی کاشت حلزون شنوایی را شامل جراح گوش و کاشت حلزون،ادیولوژیست و گفتاردرمان برشمرد و گفت: برخی از همکاران رادیولوژیست، نورولوژیست، روانشناس و گروههای دیگر نیز طی روند درمان به صورت موردی به این گروه کمک میکنند.
وی ادامه داد: هر بیمار قبل از جراحی از سوی این گروه تخصصی از نظر گفتاری، شنیداری و حتی وضعیت آناتومیکی گوش ارزیابی و بعد از تایید، در فرایند آغاز جراحی قرار می گیرد و پس از جراحی نیز کودک از نظر تنظیم دستگاه «مپ» و تربیت شنیداری تحت نظر تیم قرار میگیرد و جلسههای گفتاردرمانی بلندمدت آغاز میشود که بر همین اساس خانوادهها تا مدتها ارتباط مداوم با مرکز کاشت دارند تا در صورت اختلال در تنظیم دستگاه یا هرگونه چالش یا موضوع، ارزیابی و رفع شود.
چه موانعی در مسیر کاشت حلزون وجود دارد؟
این پزشک فلوشیپ جراحی گوش و قاعده جمجمه با اشاره به موانع موجود در مسیر کاشت حلزون شنوایی، افزود: در گذشته تامین دستگاههای کاشت حلزون یکی از موانع اصلی مرکز بود که تهیه این دستگاهها از سوی دولت و هیات امنای ارزی از حدود ۴۰۰ دستگاه در گذشته، به بیش از دو هزار دستگاه در سال افزایش یافته و این امر روند جراحی و درمان را تسهیل کرده است.
هاشمی مشکلات مالی خانوادهها را از دیگر موانع برشمرد و اظهار کرد: خانوادههای ساکن مناطق دورافتاده و محروم به دلیل مشکلات مالی با موانعی از جمله اقامت در شهر شیراز مواجه هستند که به همین دلیل، اقدامات لازم برای ایجاد مراکز توانبخشی اقماری و آموزش نیروهای بومی در دست اجرا است تا این افراد بتوانند ادامه توانبخشی را در شهرهای خود دریافت کنند.
وی همچنین مشکلات تجهیزاتی و دستگاهی را از موانع دیگر در مسیر کاشت حلزون شنوایی دانست و گفت: با توجه به تحریمهای اخیر، دستگاههای تشخیصی در طی این سالها کمتر وارد کشور شده است که امیدواریم با تلاش، این مسیر هموارتر شود و باید دانست هدف اصلی این است که خانوادهها در سریعترین زمان ممکن به این خدمت دسترسی پیدا کنند تا کودک شانس بیشتری برای بازگشت به زندگی عادی داشته باشد.
پایان پیام / 8131
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
اسیدهای چرب ترانس، قاتل خاموش سلامت
تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟
سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟
در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم
نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان
زایمان سزارین و چالش های آن
جدیدترین اخبار
حذف مزایده در ۶ شهرک صنعتی تقاضامحور
راه نجات کشور، اتکا به ظرفیتهای مردمی و آموزشمحور است.
رفع مشکلات زیرساختی و بروکراسی اداری موقوفه ها انگیزه واقفین را در خدمت رسانی دوچندان میک...
آیا «وطن» وحدتساز است؟
آینده روشن ایران در دستان پرتوان شماست/ همواره سمت وطن و مردم بایستید تا در تاریخ ماندگار ...
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن