امروز : سه شنبه 10 تیر 1404

  • گنجینه فارس
  •  
    • فرهنگی
    • اجتماعی
  •  
  • 'گردشگری
    • میراث فرهنگی
    • سوغات و صنایع دستی
    • گردشگری مذهبی
    • گردشگری سلامت
    • رویدادها
    • زیرساخت ها
    • سواد گردشگری
    • جاذبه های گردشگری
    • اقتصاد گردشگری
  • فرهنگی
    • فرهنگ و اندیشه
    • آیین
    • دین و قران
    • ایثارو مقاومت
    • رسانه و مطبوعات
    • ادبیات و کتاب
  • سواد گردشگری
    • گردشگری سیاه وجنگ
    • گردشگری روستایی
    • گردشگری تجربه محور
    • گردشگری ماجراجویانه
    • گردشگری شهری
    • گردشگری دریایی
    • گردشگری اقوام و عشایر
    • گردشگری هوایی
    • گردشگری صنعتی
    • گردشگری علمی
    • گردشگری ورزشی
    • طبیعت گردی
    • گردشگری خوراک و نوشیدنی
    • گردشگری تاریخی و فرهنگی
    • گردشگری کشاورزی و مزرعه
    • گردشگری سلامت و پزشکی
    • سوغات و صنایع دستی
    • سواد گردشگری
    • اقتصاد گردشگری
    • گردشگری رویداد
    • گردشگری دینی و مذهبی
  • هنری
    • مفاخر
    • موسیقی و هنرهای تجسمی
    • سینما و تئاتر
    • رادیو و تلویزیون
  • اجتماعی
    • دانش و فناوری
    • شهری
    • تاریخ
    • سلامت
    • آسیب های اجتماعی
    • حقوقی و قضایی
    • آموزش و پرورش
    • زنان و خانواده
    • محیط زیست
    • کودک و نوجوان
    • اجتماعی
  • علمی
    • پزشکی
    • منابع طبیعی
    • علم و فناوری
    • رویدادها
    • دستاوردهای علمی فارس
    • مفاخر فارس
    • ارتباطات و فن آوری اطلاعات
    • اطلاعات عمومی و دانستنی ها
  • سیاست
    • سیاست خارجی
    • سیاست داخلی
    • انتخابات
    • بین الملل
    • استان فارس
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • دولت و مجلس
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان وبودجه
    • خودرو
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • عمران و توسعه
    • تعاون و اشتغال
    • راه و مسکن
    • صنعت، تجارت، بازرگانی
    • کشاورزی
    • نفت و انرژی
  • ورزشی
    • سایر رشته های ورزشی
    • فوتبال
    • کشتی و وزنه برداری
    • ورزش های رزمی
    • توپ و تور
    • ورزش بانوان
  • شهرستان ها
    • میمند
    • فیروزآباد
    • شیراز
  • چند رسانه ای
    • موشن (گرافیک متحرک)
    • داده نما
    • کارتون
    • فیلم
  • عکس
  • فیلم
رسانه علمی فرهنگی گردشگری گنجینه فارس

اسیدهای چرب ترانس، قاتل خاموش سلامت

  • >
  • علمی >
  • پزشکی

یادداشت؛

اسیدهای چرب ترانس، قاتل خاموش سلامت

اسیدهای چرب ترانس، قاتل خاموش سلامت

دوشنبه 5 خرداد 1404     0

اسیدهای چرب ترانس، چربی هایی خطرناکی هستند که در غذاهای فرآوری شده و فست فودها پنهانند. این چربی ها، التهاب بدن را شعله ور می کنند و سالانه جان نیم میلیون نفر را می گیرند. آرش دشتابی دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در یادداشتی به بررسی اسیدهای چرب ترانس و خطر افزایش التهاب در بدن پرداخته است.

در این یادداشت آمده است:

اسیدهای چرب ترانس و خطر افزایش التهاب در بدن اسیدهای چرب ترانس، که به عنوان چربی‌های ترانس نیز شناخته می‌شود، نوعی چربی غیراشباع است که به دو صورت طبیعی و مصنوعی وجود دارد. این اسیدها به دلیل ساختار فضایی خاص، دارای پیوندهای دوگانه‌ای بوده و به شکل ترانس (E-isomer) قرار دارد. در مقابل، اسیدهای چرب سیس (Cis) دارای پیوندهای دوگانه‌ای هستند که به شکل متفاوتی قرار گرفته‌ اند و این تفاوت در ساختار باعث می‌شود که خواص فیزیکی و بیوشیمیایی این دو نوع چربی متفاوت باشد. 

منابع اسیدهای چرب ترانس اسیدهای چرب ترانس به دو شکل طبیعی و مصنوعی در غذاها یافت می‌شود: 

منابع طبیعی: این نوع اسیدها اغلب در محصولات لبنی و گوشت حیوانات نشخوارکننده مانند گاو و گوسفند وجود دارد. تخمین زده می‌شود که 2 تا 6 درصد از چربی‌های لبنی و 3 تا 9 درصد از چربی‌های گوشت گاو و بره را اسیدهای چرب ترانس تشکیل می‌دهد. 

منابع مصنوعی: اسیدهای چرب ترانس مصنوعی در فرآیند هیدروژناسیون روغن‌های گیاهی تولید می‌شود. این فرآیند شامل افزودن هیدروژن به روغن‌های مایع است تا آنها را به شکل جامد تبدیل کند. این نوع چربی‌ها اغلب در محصولات پخته شده، مارگارین، روغن‌های سرخ کردنی و غذاهای فرآوری شده مانند بیسکوئیت و کیک یافت می‌شود. 

عوامل موثر بر افزایش چربی ترانس در رژیم غذایی فرآوری غذاها غذاهای فرآوری شده: 

بسیاری از غذاهای فرآوری شده، مانند بیسکوئیت‌ها، کلوچه‌ها و کیک‌ها، حاوی چربی‌های ترانس است. این چربی‌ها به دلیل افزایش ماندگاری و بهبود طعم به این محصولات افزوده می‌شود. 

مارگارین و روغن‌های هیدروژنه: مارگارین و روغن‌های گیاهی هیدروژنه که در تهیه بسیاری از غذاها استفاده می‌شود نیز منبع اصلی چربی‌های ترانس است. این روغن‌ها اغلب به قیمت ارزان و با ماندگاری بالا تولید می‌شود. 

فست فودها غذاهای سرخ شده: فست فودهایی مانند سیب ‌زمینی سرخ‌کرده، همبرگر و مرغ سرخ‌کرده اغلب در روغن‌های حاوی چربی ترانس تهیه می‌شود. استفاده مکرر از این روغن‌ها در فرآیند سرخ‌کردن باعث افزایش غلظت چربی ترانس در غذاها می‌شود. 

عادات غذایی نادرست رژیم غذایی پرچرب: مصرف زیاد غذاهای چرب و فرآوری شده، به ویژه در جوامع نوین که تمایل به مصرف سریع و آسان غذا دارند، می‌تواند منجر به افزایش دریافت چربی‌های ترانس شود. 

توجه نکردن به برچسب‌های غذایی: بسیاری از افراد به برچسب‌های مواد غذایی توجه نمی‌کنند و این موضوع باعث می‌شود مقادیر بالایی از چربی‌های ترانس را بدون آگاهی مصرف کنند. 

تقاضای بازار محبوبیت غذاهای سریع: با افزایش تقاضا برای غذاهای سریع و آماده، تولیدکنندگان مواد غذایی برای جلب مشتریان بیشتر به استفاده از چربی‌های ترانس روی آورده‌اند، زیرا این نوع چربی‌ها طعم خوبی دارند و ماندگاری بالایی را فراهم می‌کنند. 

نداشتن آگاهی عمومی آگاهی ناکافی درباره خطرات: بسیاری از افراد هنوز نسبت به خطرات سلامتی ناشی از مصرف چربی‌های ترانس آگاه نیستند. این نداشتن آگاهی می‌تواند موجب ادامه مصرف این نوع چربی‌ها شود. تأثیرات بر سلامتی مصرف اسیدهای چرب ترانس تأثیرات منفی زیادی بر سلامتی دارد که شامل موارد زیر است: 

افزایش خطر بیماری‌های قلبی: تحقیقات نشان داده است که مصرف چربی‌های ترانس مصنوعی می‌تواند سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) را افزایش دهد و سطح HDL (کلسترول خوب) را کاهش دهد. این تغییرات می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. 

التهاب: مصرف این نوع چربی‌ها با افزایش نشانگرهای التهابی مرتبط است. التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بیماری‌های مزمن مانند دیابت و آرتریت است. 

افزایش تری‌گلیسیرید: مصرف اسیدهای چرب ترانس ممکن است باعث افزایش سطح تری‌گلیسیرید در خون شود که خود یکی از عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی است. 

مرگ زودرس: مطالعات نشان داده‌ است که مصرف بالای چربی‌های ترانس می‌تواند منجر به مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی شود. تخمین زده می‌شود که سالانه حدود 500 هزار مرگ به دلیل مصرف این نوع چربی‌ها در سراسر جهان رخ می‌دهد. 

نتیجه‌گیری 

اسیدهای چرب ترانس، با توجه به تأثیرات منفی قابل توجه آنها بر سلامتی، باید در رژیم غذایی محدود شود. در حالی که منابع طبیعی این اسیدها اغلب در مقادیر کم و بدون خطر قابل توجه وجود دارد، منابع مصنوعی آنها باید با احتیاط مصرف شود. سیاست‌های عمومی باید به سمت کاهش مصرف این نوع چربی‌ها حرکت کند تا سلامت عمومی جامعه حفظ شود.

پایان پیام / 8100

https://ganjinefars.ir/sn/8100/gfanaris
اسیدهای چرب ترانسغذاهای فرآوری شدهبیماری های قلبی

نظر شما درباره این مطلب

نام شما : * تکمیل شود

ایمیل شما :

نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد

نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )

    برای این مطلب نظری ثبت نشده است

پر بازدید ها

اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز

اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز

بیانیه هفت محوری استاندار فارس

بیانیه هفت محوری استاندار فارس

هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد

هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد

22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد

22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد

هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد

هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد

آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز

آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز

اخبار مرتبط

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟

سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟

در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم

در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم

نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان

نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان

زایمان سزارین و چالش های آن

زایمان سزارین و چالش های آن

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر

جدیدترین اخبار

تغییر و تحول در معاونت‌ها و سازمان‌های شهرداری شیراز

تغییر و تحول در معاونت‌ها و سازمان‌های شهرداری شیراز

رصد لحظه ای بازار کالاهای اساسی/ مردم تخلفات را گزارش دهند

رصد لحظه ای بازار کالاهای اساسی/ مردم تخلفات را گزارش دهند

کشف برنج احتکار در شیراز

کشف برنج احتکار در شیراز

سکوت برای فلسطین؛ فریاد برای ایران؟

سکوت برای فلسطین؛ فریاد برای ایران؟

برپایی همایش شیرخوارگان حسینی ششم تیرماه در سراسر استان فارس

برپایی همایش شیرخوارگان حسینی ششم تیرماه در سراسر استان فارس

رهگیری و انهدام ۴ پهباد رژیم صهیونیستی در آسمان فارس

رهگیری و انهدام ۴ پهباد رژیم صهیونیستی در آسمان فارس

استانداری فارس
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی
پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس
پرتال گردشگری فارس
  • معرفی کسب و کار
  • خط مشی
  • ارتباط با ما
  • سخن ما
  • تبلیغات

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن