امروز : پنج شنبه 1 آذر 1403
یادداشت
آلرژی های غذایی و راه های کنترل آن
پنج شنبه 15 شهریور 1403 0
شدت واکنشهای آلرژی غذایی از علائم خفیف مانند کهیر و تورم لب گرفته تا علائم جدی و تهدید کننده زندگی که اغلب «آنافیلاکسی» نامیده می شود، میتواند شامل مشکلات تنفسی کشنده و شوک باشد. در حالی که استراتژیهای پیشگیرانه و درمانی امیدوار کنندهای در حال توسعه است، آلرژی غذایی در حال حاضر قابل درمان نیست.
شناخت و یادگیری اولیه در مورد چگونگی کنترل آلرژی غذایی، از جمله اینکه از کدام غذاها باید خودداری کرد، اقدامات مهمی برای جلوگیری از عواقب جدی سلامتی است. آلرژنهای غذایی پروتئینهایی هستند که اغلب به طور طبیعی در غذاها و مشتقات آنها وجود دارد و باعث ایجاد واکنشهای ایمنی غیرطبیعی در انسان میشود.
اعتقاد بر این است که شیوع آلرژیهای غذایی در سراسر جهان در حال افزایش است. شایع ترین حساسیت زا برای کودکان خردسال شیر و تخم مرغ است. با این حال به طور کلی، کودکان با رسیدن به سن 5 تا 7 سالگی بر این آلرژی ها غلبه میکنند. از طرف دیگر، شناخته شده است که آلرژی به غذاهای دریایی، بادام زمینی و آجیل درختان در سنین پیشرفته ایجاد میشود و برای یک عمر ادامه دارد. بیش از 160 ماده غذایی باعث حساسیت غذایی در افراد حساس شده است. همچنین مواد غذایی مختلفی وجود دارد که باعث واکنشهای حساسیتی غیر آلرژیک در افراد حساس میشود و نیاز به برچسب گذاری خاص دارد. امروزه، روشهای درمانی آلرژی غذایی، هر چند دشوار، به کار گرفته میشود. اما موفق ترین روش برای کنترل آلرژی غذایی پرهیز از همه غذاهایی است که حاوی مواد حساسیتزا باشد.
با وجود اینکه آلرژیهای غذایی تنها بخش کوچکی از مردم را تحت تأثیر قرار میدهد، مدیریت ریسک و برچسب زدن اجباری محصولات برای مواد حساسیت زای اصلی از جمله موارد مهم ایمنی مواد غذایی برای مشاغل غذایی است. برای محافظت از مبتلایان به آلرژی غذایی و حساسیت بیش از حد به مواد غذایی، لازم است قوانینی را که شرکتها را ملزم میکند مواد اولیه مواد غذایی و نوشیدنیهای بسته بندی شده را اعمال کنند، ضرورت اجرا داشته باشد. برای برخی از غذاها یا موادی که باعث آلرژی یا سایر واکنشهای حساسیت میشود، الزام خاصتری برای برچسب گذاری وجود دارد.
«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان پیام / 4545
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟
در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم
نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان
زایمان سزارین و چالش های آن
راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر
اختلال بیش فعالی در کودکان و دلایل آن
جدیدترین اخبار
مدل موفق ایجاد اماکن گردشگری در بافت تاریخی که موجب پویایی محل شده است/مدیر هتل بوتیک شاه ...
گردشگری ورزشی سومین شاخه درآمدزای گردشگری جهان
موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
باز آفرینی و تبدیل محله های قدیمی در شهرداری منطقه 11 شیراز به محله های گردشگری
همه افراد باید در اقدامات فرهنگی دخیل باشند
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن