امروز : پنج شنبه 20 دی 1403
به بهانه روز جهانی سوخاری/ خوراک مورد علاقه گردشگران بین المللی
چهار شنبه 19 دی 1403 0
تاریخچه سوخاری
به گزارش گنجینه فارس، عبارت مرغ سوخاری برای اولین بار در دهه ۱۸۳۰ در آمریکا ثبت شد و بعد از آن در کتابهای آشپزی آمریکایی در دهههای ۱۸۶۰ و ۱۸۷۰ رواج پیدا کرد. البته مرغ سوخاری که در ایالتهای جنوبی آمریکا درست میشود در واقع ترکیبی از شیوههای سرخ کردن مرغ به روش اسکاتلندی و آفریقایی در قرون وسطی است. در آن زمانها اسکاتلندیها مرغ را بدون هیچ ادویهای در روغن سرخ میکردند و بردههای آفریقایی هم از این روش استفاده کردند و با مزهدار کردن مرغ در ادویه آن را سرخ میکردند. بعدها با مهاجرت اسکاتلندیها به آمریکا این شیوه پخت مرغ در آمریکا هم رایج شد. احتمالا بعدها مرغ سوخاری به سبک سوخاریهای کیافسی بر همین اساس درست شدند . کیافسی کیافسی رستورانی آمریکایی است که به صورت زنجیرهای در سراسر دنیا فعالیت میکند و به مرغهای سوخاریاش معروف است. کیافسی از نظر میزان فروش، بعد از مکدونالد دومین رستوران در دنیاست که در ۱۲۳ کشور فعالیت دارد. موسس این رستوران شخصی به اسم ساندرز بود که در چهلسالگی یک رستوران سرراهی در پمپبنزین تاسیس کرد و بعدها با دستور مرغ کنتاکی مشهور شد. غذای اصلی در منوی کیافسی تکههای مرغ سوخاری است که با ترکیبی از ۱۱ ادویه طعمدار شده است و البته این ترکیب یک راز تجاری است. بعد از دهه ۱۹۹۰، کیافسی منوی خود را گسترش داد و ساندویچ فیله مرغ، سالاد، سیبزمینی سرخکرده، دسر و نوشیدنی هم به آن اضافه کرد. شعار کیافسی ضربالمثلی مشابه به آن چیزی است که ما در فارسی میگوییم: انگشتاتم میخوری! مرغ سوخاری وقتی صحبت از سوخاری باشد، بیشتر از همه به یاد مرغ سوخاری میافتیم. برای تهیه مرغ سوخاری از قسمتهای اصلی آن یعنی سینه، بال، ران و پا استفاده میکنند و هیچوقت یک مرغ را به طور کامل سرخ نمیکنند. مرغ سوخاری غذایی است که معمولا در رستورانها سریعتر از غذاهای دیگر آماده میشود و خیلی از اوقات آماده است اما تهیه آن در منزل زمانبر است. به هرحال اگر دوست دارید میتوانید مرغ سوخاری را مشابه به آنچه در رستوران میل میکنید در منزل تهیه کنید. برای تهیه مرغ سوخاری تخممرغ را با نمک و فلفل هم بزنید و به آن آرد سوخاری، فلفل قرمز، نمک، مقداری زنجبیل، پودر پیاز، ریحون خشک و پودر سیر اضافه کنید و کامل مخلوط کنید. قسمتهای مرغ را در این مخلوط بگذارید تا کامل پوشانده شود و به مدت یک ساعت کنار بگذارید تا حسابی مزه ادویهها را به خود بگیرد. سپس آنها را سرخ کنید. برای اینکه مرغ سوخاری بیشتر شبیه به سوخاریهای رستورانها شود، بهتر است از پودر سوخاری درشت استفاده کنید و مرغها را در سرخکن بگذارید تا سرخ شود. روش دیگر این است که تکههای مرغ را در کاسه تخممرغ بزنید و وقتی همه قسمتهایش تخممرغی شد، در مخلوط پودر سوخاری درشت و سایر ادویهها بغلتانید
*تاریخچه مرغ سوخاری درایران*
اولین مرغ سوخاری در ایران و شهر تهران، با نام TFC ( تی اف سی ) یا «تهران مرغ سوخاری»، که از سال ۱۳۵۲ در خیابان تخت جمشید تهران، جنب سینما «عصر جدید»، آغاز به کار کرد.
انواع سوخاری در تمام دنیا طرفداران زیادی دارد و طعم خوشمزه آن، اشتهای هر کسی را تحریک میکند. در تهیه انواع سوخاری میتوان از گوشت یا سبزیجات استفاده کرد. برای درست کردن غذا سوخاری ابتدا مواد اولیه را به پودر سوخاری آغشته کرده و سپس در روغن سرخ میکنند. تنوع غذا با پودر سوخاری بسیار زیاد است و انواع گوشت و سبزیجات را میتوان سوخاری کرد. بدون شک با آوردن اسم انواع سوخاری خوشمزه، شما نیز ترغیب شدهاید تا برای وعده بعدی خود یک غذای سوخاری تهیه کنید.
*غذاهای سوخاری*
انواع سوخاریها را میتوانید در تابه و با روغن سرخ کنید یا برای درست کردن آنها از فر کمک بگیرید. در هر حال، طعم بینظیر غذاهای سوخاری همان چیزی خواهد شد که به دنبال آن هستید؛ به شرط آنکه فوت و فنها و نکات درست کردن این غذاها را در مجله اسنپ فود یاد بگیرید. وقتی اسم خوراکیهای سوخاری به میان میآید، برخی افراد فقط به یاد گوشت و مرغ سوخاری میافتند؛ در حالی که تنوع انواع سوخاری بیش از اینها است. با کمک پودر سوخاری، سبزیجات ساده مانند کدو و زیتون نیز به غذاهای بسیار خوشمزه تبدیل میشوند.
تهیه انواع سوخاری به شما این امکان را میدهد تا تنوع غذایی خود در طول هفته را بالاتر ببرید. همچنین غذاهای سوخاری انتخابی مناسب برای پذیرایی در مهمانیها، سفره غذا یا میز مزه هستند. در مقایسه با بسیاری از دیگر غذاها، زمان تهیه انواع سوخاری کوتاهتر است و همین موضوع را میتوان از جذابیتهای تهیه غذاهای سوخاری دانست.
پایان پیام / 5857
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
نهمین اجلاس جهانی گردشگری غذا به میزبانی بحرین برگزار میشود
جدیدترین اخبار
پیچیدگیهای توسعه گردشگری و هنر مدیریت سیستمی/ فارس پیشرو در شروع اصلاح ساختارها
بازدید صالحیامیری از نمایشگاه دستاوردهای نوین بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس
انتخابات انجمن بومگردی فارس سر موعد مقرر برگزار میشود/بوم گردیها با تنوع منحصربفرد خود،...
برترین شهرهای گردشگر پذیر جهان در سال 2024 منتشر شد/ پاریس پیشتازمقاصد گردشگری
چرا کادر درمان کشورهای عربی را برای مهاجرت انتخاب میکنند؟/ نیروی پزشکی را برای کشورهای دیگ...
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن