امروز : شنبه 3 خرداد 1404

  • گنجینه فارس
  • 'گردشگری
    • میراث فرهنگی
    • سوغات و صنایع دستی
    • گردشگری مذهبی
    • گردشگری سلامت
    • رویدادها
    • زیرساخت ها
    • سواد گردشگری
    • جاذبه های گردشگری
    • اقتصاد گردشگری
  • فرهنگی
    • فرهنگ و اندیشه
    • آیین
    • دین و قران
    • ایثارو مقاومت
    • رسانه و مطبوعات
    • ادبیات و کتاب
  • سواد گردشگری
    • گردشگری سیاه وجنگ
    • گردشگری روستایی
    • گردشگری تجربه محور
    • گردشگری ماجراجویانه
    • گردشگری شهری
    • گردشگری دریایی
    • گردشگری اقوام و عشایر
    • گردشگری هوایی
    • گردشگری صنعتی
    • گردشگری علمی
    • گردشگری ورزشی
    • طبیعت گردی
    • گردشگری خوراک و نوشیدنی
    • گردشگری تاریخی و فرهنگی
    • گردشگری کشاورزی و مزرعه
    • گردشگری سلامت و پزشکی
    • سوغات و صنایع دستی
    • سواد گردشگری
    • اقتصاد گردشگری
    • گردشگری رویداد
    • گردشگری دینی و مذهبی
  • هنری
    • مفاخر
    • موسیقی و هنرهای تجسمی
    • سینما و تئاتر
    • رادیو و تلویزیون
  • اجتماعی
    • دانش و فناوری
    • شهری
    • تاریخ
    • سلامت
    • آسیب های اجتماعی
    • حقوقی و قضایی
    • آموزش و پرورش
    • زنان و خانواده
    • محیط زیست
    • کودک و نوجوان
    • اجتماعی
  • علمی
    • پزشکی
    • منابع طبیعی
    • علم و فناوری
    • رویدادها
    • دستاوردهای علمی فارس
    • مفاخر فارس
    • ارتباطات و فن آوری اطلاعات
    • اطلاعات عمومی و دانستنی ها
  • سیاست
    • سیاست خارجی
    • سیاست داخلی
    • انتخابات
    • بین الملل
    • استان فارس
    • نظامی | دفاعی | امنیتی
    • دولت و مجلس
  • اقتصادی
    • اقتصاد کلان وبودجه
    • خودرو
    • بورس
    • بانک و بیمه
    • عمران و توسعه
    • تعاون و اشتغال
    • راه و مسکن
    • صنعت، تجارت، بازرگانی
    • کشاورزی
    • نفت و انرژی
  • ورزشی
    • سایر رشته های ورزشی
    • فوتبال
    • کشتی و وزنه برداری
    • ورزش های رزمی
    • توپ و تور
    • ورزش بانوان
  • شهرستان ها
    • میمند
    • فیروزآباد
    • شیراز
  • چند رسانه ای
    • موشن (گرافیک متحرک)
    • داده نما
    • کارتون
    • فیلم
  • عکس
  • فیلم
رسانه علمی فرهنگی گردشگری گنجینه فارس

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر

  • >
  • علمی >
  • پزشکی

یادداشت؛

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر

راهکارهایی برای کاهش مصرف قند و شکر

شنبه 24 شهریور 1403     0

امروزه موضوع سلامتی و تغذیه سالم به یکی از مهم‌ترین اولویت‌های افراد تبدیل شده است. یکی از الگوهای نامطلوب تغذیه، مصرف زیاد شکر در برنامه غذایی روزانه است که می‌تواند تأثیرات نامطلوب گسترده‌ای بر سلامت افراد داشته باشد.

مصرف زیاد قند و شکر با افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، التهاب و افزایش سطح تری گلیسیرید، کبد چرب و بیماری های قلبی و عروقی مرتبط است. مصرف بیش از حد از برخی از انواع قندها، منجر به افزایش تمایل فرد به مصرف هرچه بیشتر قند و شکر می شود. مکانیسم بدین صورت است که اگر قند زیادی مصرف شود، هورمون انسولین برای برداشت قند از سطح خون و هدایت آن به سلول‌های بدن، به شدت ترشح می‌شود و در این ترشح قابل توجه انسولین، میزان بسیار زیادی گلوکز (قند) از سطح خون جمع آوری می‌شود و فرد پس از حدود ۳۰ دقیقه دوباره احساس ضعف کرده و میل به قند و شیرینی بار دیگر پدیدار می شود؛ اما با مصرف قندهای پیچیده سطح قند خون به آرامی افزایش می یابد، هورمون انسولین نیز به میزان و سرعت کمتری ترشح شده و قند خون برای مدت زمان بیشتری ثابت می‌ماند. نتیجه این ساز و کار کاهش میل به قند و شکر و عدم احساس ضعف عمومی در بدن است.

شکر، اگرچه یک عنصر لذیذ و پرطرفدار در مواد غذایی است، اما مصرف زیاد آن به سلامتی ضربه می‌زند. در ادامه، به روش‌های مختلفی که می‌توانند به کاهش مصرف شکر در غذاها کمک کنند، می پردازیم:

1. انتخاب غذاهای کم ‌شکر: یکی از توصیه های اصلی برای کاهش مصرف شکر، انتخاب غذاهایی است که حاوی مقدار کمتری شکر باشد. به طور مثال بهتر است انواع میوه‌ها و سبزی های تازه و مواد غذایی با فیبر بالا را جایگزین‌ مصرف مواد غذایی شیرین و حاوی قند افزوده کنیم.

2. پخت کیک و شیرینی رژیمی: اگر هوس کیک و شیرینی کردید، بهتر است با فراگیری طرز تهیه آنها، شیرینی و کیک رژیمی و با شکر و روغن بسیار کمتر در منزل پخت کنید.

3. استفاده از عسل، شیره خرما و موارد مشابه: استفاده از جایگزین‌های طبیعی برای شیرین کردن غذا و نوشیدنی، یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش مصرف قند و شکر است. عسل، شیره انگور و خرما از جمله ترکیبات طبیعی است که می‌توان به مقدار مناسب در برنامه غذایی قرار داد.

4. مصرف شیر ساده: توصیه می شود شیر موز، شیر کاکائو و سایر شیرهای طعم دار موجود در بازار که دارای مقدار زیادی قند ساده است با شیر ساده و پاستوریزه، جایگزین شود.

5. نوشیدن دست کم 8 تا 10 لیوان آب: نوشیدن آب به جای نوشیدن نوشابه ‌های حاوی قند افزوده یک انتخاب هوشمندانه است. نوشابه ها و سایر نوشیدنی های شیرین، حاوی مقدار زیادی شکر هستند که مصرف زیاد و مداوم آنها می تواند عوارض زیادی برای سلامتی داشته باشد. هنگام بیرون رفتن از منزل یک بطری آب همراه داشته باشید تا در صورت تشنگی، نیازی به خرید آبمیوه ها و نوشیدنی های شیرین نداشته باشید.

6. استفاده از طعم دهنده طبیعی: هنگام پخت کیک و شیرینی، استفاده از طعم دهنده های طبیعی مانند وانیل، دارچین و کاکائو می‌تواند بدون افزودن مقدار زیادی شکر، به کیک و شیرینی عطر و طعم لذیذی بخشد و مصرف قند و شکر را کاهش دهد.

7. توجه به برچسب ‌های تغذیه‌ای: هنگام خرید محصولات آماده، توجه به برچسب‌های تغذیه‌ای اهمیت دارد. اطلاع از مقدار شکر موجود در محصولات به انتخاب هوشمندانه‌تر کمک می‌کند. سعی کنید محصولاتی را انتخاب کنید که رنگ «قند» آنها در برچسب تغذیه ای، سبز باشد.

8. تجربه غذاهای کم ‌شکر: ذائقه افراد به مرور زمان تغییر می کند؛ شما می توانید با مصرف مواد غذایی کم ‌شکر، به تدریج به طعم آنها عادت کرده و به طور مؤثر مصرف قند و شکر را کاهش دهید.

«حسین صفری»، کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان لامرد

پایان پیام / 4565

https://ganjinefars.ir/sn/4565/gfanaris
مصرف قند و شکرسلامتی

نظر شما درباره این مطلب

نام شما : * تکمیل شود

ایمیل شما :

نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد

نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )

    برای این مطلب نظری ثبت نشده است

پر بازدید ها

اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز

اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز

بیانیه هفت محوری استاندار فارس

بیانیه هفت محوری استاندار فارس

هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد

هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد

22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد

22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد

هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد

هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد

آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز

آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز

اخبار مرتبط

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟

سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟

در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم

در مورد واکسن «آنفولانزا» بیشتر بدانیم

نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان

نقش تغذیه و سبک زندگی بر سلامت باروری زنان

زایمان سزارین و چالش های آن

زایمان سزارین و چالش های آن

اختلال بیش فعالی در کودکان و دلایل آن

اختلال بیش فعالی در کودکان و دلایل آن

جدیدترین اخبار

جمع آوری ۲۶۰۰ ریسه نوری در شیراز / اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش مصرف انرژی

جمع آوری ۲۶۰۰ ریسه نوری در شیراز / اهمیت آموزش و فرهنگ‌سازی در کاهش مصرف انرژی

دیپلماسی شهری، فرصتی طلایی برای توسعه روابط اقتصادی بین‌شهری

دیپلماسی شهری، فرصتی طلایی برای توسعه روابط اقتصادی بین‌شهری

پرواز اردیبهشت / دل نوشته ای به مناسبت سالگرد عروج مردی که با مردم بود و در قلب ملتی ماند

پرواز اردیبهشت / دل نوشته ای به مناسبت سالگرد عروج مردی که با مردم بود و در قلب ملتی ماند

قطع برق ۲۳۳ اداره دولتی و عمومی پرمصرف در شیراز/ دمای مجاز در ادارات ۲۷ درجه است

قطع برق ۲۳۳ اداره دولتی و عمومی پرمصرف در شیراز/ دمای مجاز در ادارات ۲۷ درجه است

ثبت ۳۲۳۳ اثر تاریخی‌فرهنگی  فارس در فهرست آثار ملی

ثبت ۳۲۳۳ اثر تاریخی‌فرهنگی فارس در فهرست آثار ملی

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

تغذیه سالم در کودکان 2 تا 5 سال چگونه است؟

استانداری فارس
پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
پایگاه اطلاع رسانی وزارت میراث فرهنگی
پایگاه اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس
پرتال گردشگری فارس
  • معرفی کسب و کار
  • خط مشی
  • ارتباط با ما
  • سخن ما
  • تبلیغات

کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن