امروز : سه شنبه 20 آذر 1403
دکتر نقی زاده:
گردشگری زنان جامعه را توانمند میکند
چهار شنبه 27 دی 1402 0
به گزارش گنجینه فارس به نقل ازسینا پرس فارس، زهرا نقی زاده رییس جهاددانشگاهی واحد الزهرا (س) در نشست تخصصی نقش آفرینی زنان در صنعت گردشگری که به همت جهاد دانشگاهی استان فارس برگزار شد، گفت: اندیشکده بانوان این واحد به صورت اختصاصی بر روی حوزه زنان فعالیت میکند و از پنج کارگروه تمدن اسلامی، توانمندسازی، سلامت اجتماعی، تعالی خانواده و مطالعات تطبیقی برخوردار است.
نقی زاده با بیان اینکه توانمندسازی زنان به کانونی برای تلاشهای توسعه در سرتاسر جهان تبدیل شده است و نیاز به ارزیابی انتقادی و به روز از یافته های موجود در مورد توانمندسازی زنان وجود دارد، افزود: کارگروه توانمندسازی اندیشکده بانوان، پژوهشهایی را پیرامون موضوع توانمندسازی زنان در تمامی حوزه ها مورد مطالعه قرار داده است که یکی از این پژوهشها در قالب یک فراتحلیل کیفی مربوط به توانمندسازی زنان در صنعت گردشگری است.
رییس جهاددانشگاهی واحد الزهرا (س) ادامه داد: برای تحقق این امر حدود ۲۰۶ مقاله و پایاننامه با دو کلید واژه اصلی “توانمندسازی” و “زنان” از پایگاههای معتبر کشور استخراج شده و بر مبنای آن پژوهش فوق انجام و یافته هایی حاصل شد.
نقی زاده اظهار داشت: طبق یافته ها، از انتهای دهه ۸۰ با گسترش پژوهشهای این حوزه رو به رو بوده ایم و تا ۱۴۰۰ به طور متوسط هر سال ۱۲ مقاله یا پایان نامه با موضوع توانمندسازی زنان منتشر شده است.
او یادآور شد: بیشترین فراوانی مطالعات در حوزه توانمندسازی زنان به فارغالتحصیلان رشتههای کشاورزی اختصاص داشته است؛ در واقع ۳۰ درصد مطالعات را دانشجویان رشته کشاورزی انجام دادند و دانشجویان رشته علوم اجتماعی هم با ۲۱ درصد گرایش بیشتری به پرداختن به این موضوع داشتهاند و در جایگاه دوم قرار دارند.
نقیزاده با بیان اینکه ۸۰درصد از این پژوهشها به روش کمی بوده و ۵۰درصد از آنها هم با بهرهگیری از پرسشنامه انجام شدهاند، گفت: در حوزه زنان و توانمندسازی آنها نیاز به فعالیتهای کیفی داریم؛ نیاز است به ایجاد داده بپردازیم و نظریههای جدید در این حوزه داشته باشیم.
او با بیان اینکه طبق جامعه آماری، تهران بیشترین فراوانی پژوهش ها را با ۱۷درصد به خود اختصاص داده است و استانهای فارس و خراسان رضوی، اصفهان، مازندران ،گیلان، آذربایجان شرقی و زنجان در رتبه های بعدی قرار دارند، افزود: ۴۶ درصد مطالعات شهری، ۳۵ درصد روستایی و ۱۸ درصد مطالعات ترکیبی بوده است.
رییس جهاددانشگاهی واحد الزهرا(س) تصریح کرد: مدل نهایی مستخرج از طرح فراتحلیل در زمینه توانمندسازی زنان در کشور در سه بخش دسترسی، منابع و عاملیت با مولفه محیطی و زیربنایی تعریف شده است.
او همچنین با بیان اینکه صنعت گردشگری، برای تسهیل فرصتها بهمنظور ایجاد خوداشتغالی و درآمدزایی و قدم برداشتن در مسیر کاهش فقر زنان در کشورهای در حال توسعه، از ظرفیتهای قابل ملاحظه ای نسبت به سایر صنایع برخوردار است، گفت: به همین دلیل گردشگری به عنوان یک صنعت پویا در راستای توسعه اقتصادی، ضمن فراهم سازی زمینه های رفاهی، برای زنان منفعت های زیادی به همراه داشته است.
نقی زاده عوامل موثر بر توانمندسازی زنان در حوزه گردشگری در ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی، عوامل اقتصادی، عوامل فردی و آموزش و ظرفیت سازی میتواند موجبات به توانمندسازی زنان را فراهم می نماید.
او اظهار داشت: عوامل اجتماعی و فرهنگی می تواند با فراهم نمودن بستر آگاهی و مشارکت اجتماعی، فرهنگ سازی در زمینه از بین بردن کلیشه های فکری مرتبط با زنان و احساس تعلق مکانی بیشتر در زنان موجبات توانمندسازی زنان در حوزه گردشگری را فراهم نمایند.
نقی زاده؛ افزایش درآمد و احیا و توسعه صنایع دستی و محلی، بالا بردن قدرت ریسک پذیری در زنان و ایجاد اشتغال را از عوامل اقتصادی موثر بر توانمندسازی زنان در حوزه گردشگری عنوان و اضافه کرد: داشتن ذهن و تفکر خلاق، بهره گیری از عوامل محیطی و ایجاد احساس خوداتکایی فردی نیز از عوامل فردی موثر بر توانمندسازی زنان در حوزه گردشگری محسوب میشود.
او در پایان، آموزش و مهارت یابی در صنعت گردشگری، آموزش و بهره گیری از منابع طبیعی، محیطی و بهره گیری از دورههای آموزشی و ارتباط با نهادهای متولی را از عوامل آموزشی و ظرفیت سازی موثر بر توانمندسازی زنان در حوزه گردشگری دانست و بر تحقق آنها تاکید کرد.
پایان پیام / 299
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : *
ایمیل شما :
نظر شما : *
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
فرصت های بیشتری برای بکارگیری زنان در صنعت گردشگری فراهم شود
مشاور جوان استاندار فارس منصوب شد
جدیدترین اخبار
نسل جوان دانشجو، زبان گفتگو با دنیا را میداند و می تواند در توسعه تعاملات بین المللی یار...
ایران مهد ساز رباب است/ سازی با حس و حال شرق کشور
نخبگان فارس را بشناسیم/ تقدیر از دکتر مریم اسدی نخبه برجسته حوزه پزشکی بازساختی
درخشش معاونت هماهنگی امور گردشگری و زیارت استانداری فارس در جشنواره پژوهشگران و فناوران بر...
سوختن ظرفیت 10 میلیارد دلاری کشور از درآمد گردشگری سلامت/بلایی که دلال ها بر سر گردشگری سل...
اتحاد مثلث طلایی گردشگری ایران و بازنگری و اصلاح پیمان های پیشین
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن