امروز : جمعه 27 تیر 1404
برگی از تقویم روز؛
پذیرش قطعنامه یا جامی که پر از زهر بود
جمعه 27 تیر 1404 0
به گزارش خبرنگار گنجینه فارس، از آنجا که امام خمینی تا چند روز قبل از تصمیم به پذیرش قطعنامه، به طور مرتب مردم را دعوت به حضور در جبههها برای شکست دادن ارتش متجاوز میکردند، لذا تغییر راهبردشان را به «جام زهر» تعبیر کردند.
محمد درودیان از محققان دفاع مقدس درباره تعبیر «جام زهر» اظهار داشت: امام قبل از این عبارت یک مقدمهای دارد بعدش هم جملاتی دارد؛ « ... من تا چند روز قبل معتقد به همان شیوه دفاع و مواضع اعلام شده در جنگ بودم و مصلحت نظام و کشور و انقلاب را در اجرای آن میدیدم...» یعنی امام میگوید چند روز پیش به این نتیجه رسیدم و قائل به این نبودم. به همین دلیل است که این چرخش در موضع مثل «جام زهر» است.
پیام امام خمینی (ره) به مناسبت پذیرش قطعنامه ۵۹۸، یک سند مهم و تاریخی است که در آن ایشان با مردم ایران سخن گفتند و دلایل پذیرش این قطعنامه را توضیح دادند. ایشان در این پیام با تأکید بر مصلحت نظام و کشور و با اشاره به شرایط جنگ، این تصمیم را اتخاذ کردند.
تحلیل و بررسی پیام:
پیام امام خمینی (ره) در مورد پذیرش قطعنامه ۵۹۸ را میتوان از چند جنبه مورد بررسی قرار داد:
۱. تبیین دلایل پذیرش قطعنامه:
تغییر شرایط:
امام خمینی (ره) در این پیام به روشنی بیان کردند که شرایط جنگ تغییر کرده و پذیرش قطعنامه 598، مصلحت نظام و کشور است. ایشان با صراحت اعلام کردند که اگرچه این تصمیم برای ایشان تلخ و ناگوار است، اما برای حفظ دستاوردهای انقلاب و جلوگیری از خسارات بیشتر، ضروری است.
مصلحت نظام:
ایشان با تأکید بر مصلحت نظام و کشور، این تصمیم را به عنوان یک اقدام ضروری برای حفظ دستاوردهای انقلاب و جلوگیری از آسیبهای بیشتر به کشور و مردم عنوان کردند. به گفته پایگاه خبری جماران
۲. توجیه و دلجویی از مردم و رزمندگان:
تسکین آلام:
امام خمینی (ره) با درک شرایط روحی مردم و رزمندگان، در این پیام به آنها دلجویی و تسلی دادند و سعی کردند با بیان دلایل منطقی و اقناعکننده، از میزان ناراحتیها و ابهامات بکاهند.
تبیین روحیه مقاومت:
ایشان با تأکید بر ادامه راه و حفظ روحیه مقاومت، به مردم و رزمندگان امید دادند که این تصمیم به معنای پایان جنگ نیست و مبارزه برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی ادامه خواهد یافت. این مطلب در پایگاه اطلاع رسانی حوزه ذکر شده است
۳. تبیین نقش روحانیت و لزوم همراهی:
نقش روحانیت: امام خمینی (ره) در این پیام به نقش روحانیت در طول جنگ و لزوم همراهی و حمایت از این قشر اشاره کردند. ایشان با تأکید بر زحمات و فداکاریهای روحانیون در طول جنگ، از مردم خواستند تا قدردان زحمات آنان باشند و در مسیر ارزشها و معنویات از هدایت و راهنمایی آنان استفاده کنند.
پایان پیام / 10163
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
اسنپ بک یا بازگشت خودکار تحریمها چیست و چطور فعال میشود؟
دریافت هشدار توسط ایران دو ساعت قبل از شروع جنگ
رهگیری و انهدام ۴ پهباد رژیم صهیونیستی در آسمان فارس
حیله جدید مزدوران وطن فروش
ترور یکی از قضات شریف در شیراز / تروریستها متواری شدند/ به دستور رییس قوه قضاییه تحقیقات ...
سپاه 2 نفت کش متخلف را در خلیج فارس توقیف کرد
جدیدترین اخبار
گنجینه نور
فهرست مقدس
خرید ۸۵ هزار تن گندم از کشاورزان فارسی در سال جاری
به صدا در آمدن زنگ خطر برای ادبیات کودک در فارس
چند خبر کوتاه جهان
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن