امروز : چهار شنبه 3 بهمن 1403
پنجمین نشست معاونان میراث فرهنگی سراسر کشور؛
موزه در مدارس دایر می شود
سه شنبه 2 بهمن 1403 0
به گزارش گنجینه فارس به نقل از ایرنا، علیرضا کاظمی در پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی که پیش از ظهر امروز - سهشنبه ۲ بهمن - در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، به ذکر خاطره بازدیدش از یکی از مدارس محروم در حاشیه شهر پکن اشاره کرد و افزود: این مدرسه ۱۵۰۰ دانشآموز داشت و اولین جایی که بازدید کردیم، موزه مدرسه بود.
وی ادامه داد: منشور تربیتی مدرسه، مدالهای کسب شده، مدیران مدرسه، نقاشیها و خطاطی منتخب، مفاخر مدرسه و ... در موزه این مدرسه به نمایش درآمده بود و دانشآموزان هم راهنمای موزه بودند. این مدرسه ۱۵۰ سال قدمت داشت و طی این مدت فقط ۱۱ مدیر داشته است. ثبات مدیریت به حفظ هویت منجر شده بود. چه خوب است که ما هم برای مدارسمان موزه طراحی کنیم. وظیفه داریم به صورت عمومی در حوزه میراثفرهنگی کشور کار کنیم.
وی افزود: باورها و نگرشها و کنشهاست که رفتار را شکل میدهد و باور ما، ریشه در فرهنگ دارد. مسائل اقتصادی و اجتماعی هم ریشه در مسائل فرهنگی دارد. هر چقدر روی مسائل فرهنگی سرمایهگذاری کنیم، به همان میزان برداشت میکنیم. توجه به میراثفرهنگی توجه به هویت است
کاظمی ادامه داد: موضوعات میراثفرهنگی اساسیترین نقش را در شکلگیری فرهنگ و تمدن آن کشور دارد. مفاخر علمی و فرهنگی در شهر اثرگذار هستند و کنشهای آنان منطبق بر میراث است و هویت یک جامعه را میراث فرهنگی میسازد. عقبه یک کشور را میراثفرهنگی آن میسازد، فرقی هم ندارد میراث ملموس باشد یا ناملموس. لذا توجه به میراثفرهنگی یک کشور، توجه به هویت آن است. وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: بحرانهای هویتی نظیر کمرنگشدن دلبستگی و افتخار به مبانی فرهنگی و عقاید، بیانگر این است که ما نتوانستهایم مؤلفههای اساسی هویتبخش را به نسل جدید منتقل کنیم. وی در بخش دیگری از سخنانش، بزرگترین مشکل آموزش و پرورش را کوچکانگاری آن دانست و افزود: نباید نگاهمان به استفاده از آموزش و پرورش تنزل پیدا کند. در حالی که بزرگترین رسانه زنده و اثربخش کشور، آموزش و پرورش است. کاظمی توضیح داد: بزرگترین ظرفیتی که امروز در کشور وجود دارد و میتواند همه اهداف میراثی را محقق کند، مجموعه تعلیم و تربیت شامل یک میلیون معلم و ۱۷ میلیون دانشآموز است که به آنها حدود ۳۰ میلیون والد هم اضافه میشود، اما از این ظرفیت غفلت میکنیم و نگاههای کوتاهمدت و توقع دستیابی زودهنگام داریم. آماده راهاندازی تشکیلات دانشآموزی ویژه میراثفرهنگی هستیم
وزیر آموزش و پرورش گفت: در حوزه شناخت مخاطبان از ارزش ملی که ارزش آن از همه آوردههای اقتصادی کشور بیشتر است - چون هم آورده اقتصادی دارد، هم آورده فرهنگی - نباید آن را کوچک انگاشت. ارزش یک بشکه نفت در آموزش و پرورش به بینهایت دلار تبدیل میشود، قدرت هستهای یعنی آموزش و پرورش؛ یعنی تربیت؛ یعنی شکلدهی هویت کامل یک ملت. این شناخت چگونه شکل میگیرد؟ با برنامه، با حوصله، با طراحی، با استفاده از همه ظرفیتها! وی اظهار داشت: ارزش افزوده تغییر نگاه را نباید به یک آورده مالی کوتاهمدت تقلیل داد. نگاه معاونان میراثفرهنگی باید نگاه بلندمدت فرهنگساز باشد و به یک مدرسه تقلیل نیابد. کاظمی به اقدامات مشترک میان وزارتخانههای آموزش و پروش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: برخی اقدامات نمادین میتوانیم انجام دهیم، مانند زنگ میراثفرهنگی در مدارس. اقدامت انگیزشی هم میتواند از دیگر اقدامات مشترک میان آموزش و پرورش و میراث فرهنگی باشد. نکته بعدی، اقدامات تشکیلاتی است. بدون اقدامات تشکیلاتی و عملیاتی نمیتوان کار فرهنگی کرد. ما آمادهایم تشکیلات دانشآموزی ویژه میراثفرهنگی راهاندازی کنیم. نظیر آنچه قبلاً مانند «همیار پلیس» را در دانشآموزان شکل دادیم. وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در حال بازمهندسی نظام تعلیم و تربیت هستیم و شعارمان «هر دانشآموز حداقل یک نقش و حداقل یک تشکل» است. ساختارسازی و توانمندکردن آن و نهادینهسازی در مراحل بعدی است. برای اینکه این تشکیلات را در حوزه دانشآموزی شکل دهیم، نیاز به یک ساختار تشکیلاتی مشترک داریم و معاونان میراث فرهنگی باید ارتباطات وثیقی با معاونان پرورشی و آموزشی استانها داشته باشند.
پایان پیام / 5908
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
معرفی گویش های مشترک ایران و تاجیکستان
صالحی امیری:ضرورت تهیه اطلس جامع میراث فرهنگی و گردشگری/ معرفی صحیح آثار تاریخی خلاء های م...
سیاست دولت پزشکیان حضور پررنگ بخش خصوصی است/تصمیم ما بر اساس نظر فعالان و سرمایه گذاران خو...
درباره "حریم " چه گفته شد؟
تاکید آیت الله ملک حسینی بر وحدت و انسجام جامعه عشایری
جدیدترین اخبار
نمایشگاه حج و قرآن امسال متفاوت برگزار شود
تولید مستمر گاز در پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی
با تمام توانم به مشکلات کارگران رسیدگی خواهم کرد
جذابیت های گردشگری عشایر:
خط قرمز ایران:گفتگو در مورد توان نظامی خود
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن