امروز : سه شنبه 9 اردیبهشت 1404
نوروز و ماه رمضان مانع هم نیستند
سه شنبه 21 اسفند 1403 0
به گزارش گنجینه فارس به نقل ازسفر امرزو، سیدرضا صالحیامیری در همایش «به استقبال نوروز ۱۴۰۴» که ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ با حضور معاونان، مدیران کل ستادی و استانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به صورت حضوری و برخط برگزار شد، با اشاره به برنامههای نوروزی اظهار کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، در نوروز ۱۴۰۴، هزار نوروزگاه در سراسر کشور برپا خواهد شد که اقدامی بیسابقه در راستای احیای میراث فرهنگی ناملموس ایران است. در عین حال، در ماه رمضان و مناسبتهای ویژه آن، مردم ایران حرمت این ماه را پاس خواهند داشت و شبهای احیا در بسیاری از اماکن تاریخی و فرهنگی برگزار خواهد شد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به جایگاه نشاط در هویت اجتماعی ایران، بیان کرد: جامعه امروز ایران بیش از هر زمان دیگری به نشاط اجتماعی نیاز دارد اما باید در نظر داشت که نشاط، مفهومی مترقی است که فراتر از شادیهای زودگذر و هیجانی، بر احساس رضایت درونی و تقویت هویت ملی و دینی استوار است.
صالحیامیری با اشاره به همزمانی نوروز و رمضان و تلاقی شهادت حضرت علی (ع) با روزهای نخست نوروز، گفت: تقارن نوروز با ماه رمضان و شهادت امیرالمومنین (ع)، موضوعی است که تاریخ بارها شاهد آن بوده و هیچگاه تعارضی ایجاد نکرده است. بیش از هزار سال است که این دو مناسبت در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند، بیآنکه اختلالی در اجرای آیینهای دینی و ملی بهوجود آید. مادامی که از مداخلات بیجا پرهیز شود، نوروز و رمضان نهتنها در تقابل نیستند، بلکه در تعامل و تکامل فرهنگی خواهند بود.
او تأکید کرد: نوروز باید منبع وفاق و وحدت ملی باشد، نه بستری برای اختلاف. در تاریخ ایران، مردم هیچگاه در میان خود ستیزهجویی نداشتهاند، بلکه قدرتهای بیگانه با سیاستهای خود، گاه تلاش کردهاند تفرقه را در میان اقوام ایرانی بگسترانند اما واقعیت آن است که ایرانیان، از کرد و لر گرفته تا عرب، بلوچ، فارس و سایر اقوام، قرنها در کنار یکدیگر زیسته و ریشههای مشترک فرهنگی و تمدنی دارند.
صالحیامیری با اشاره به رویکرد بنیانگذار انقلاب اسلامی در زمینه وفاق ملی، بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب، این موضوع بهطور دقیق مورد توجه قرار گرفت و بسیاری از مناقشات هویتی پایان یافت.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین، نوروز و رمضان را نمادهای تبلور همزیستی سنت ایرانی و معنویت اسلامی دانست و تأکید کرد: ماه مبارک رمضان و نوروز، هر دو از مؤلفههای فرهنگی ایران محسوب میشوند. همانگونه که نمیتوان هویت تاریخی ایران را انکار کرد، نمیتوان اسلامیت آن را نیز نادیده گرفت. ایران، همچون خورشیدی تابان، همواره مهد تمدن بوده است و ورود اسلام به این سرزمین، حیاتی نوین به آن بخشید. مردم ایران از دیرباز موحد بودهاند و اسلام را با فطرت خود پذیرفتهاند. بنابراین، اسلامیت و ایرانیت نه در تضاد، بلکه در تعامل و همافزایی با یکدیگر قرار داشتهاند.
پایان پیام / 6035
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
بازدید از موزهها و محوطههای تاریخی ۲۹ فروردین رایگان است
امضای توافقنامه برگزاری اجلاس جهانی گردشگری شهری برای نخستینبار در ایران/ تهران میزبان می...
با کمک هوش مصنوعی یک میلیون اثر باستانی در آمریکای جنوبی کشف شد
در کاوش های بافت تاریخی شیراز کوزه پر از سکه کشف شد یا کوزه خالی بود؟
نیشابور عرصه کاوش های باستانی خواهد شد.
باید فقط یک نهاد مدیریت جزیره هرمز را به عهده بگیرد
جدیدترین اخبار
آغاز دهه کرامت با برنامههای ویژه در سومین حرم اهل بیت (ع)
مترو شیراز، دانشگاه زنده مهندسی کشور شده است
اتصال شمال غرب شیراز به شبکه ریلی کشور با خط 3 مترو
استاندار: بودجه فارس متناسب با وسعت و جمعیت آن نیست
دیدار مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با عراقچی
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن