امروز : چهار شنبه 3 بهمن 1403
جذابیت های گردشگری عشایر:
دوشنبه 1 بهمن 1403 0
اساس گردشگری عشایری بر پایه ی محیط زیست، فعالیت های روزمره ی معیشت عشایری و فرهنگ مختص جامعه ی عشایری است که زمینه ی تفریح و کسب تجربه ای متفاوت را برای گردشگران فراهم کرده و برای جامعه ی محلی موجب کسب درآمد بیشتر، اشتغال زایی، آشنایی با فرهنگ های دیگر و ... می شود. این موارد نشان دهنده ی رابطه ی قوی بین گردشگری عشایری با توسعه ی پایدار است. توسعه ی پایدار گرشگری عشایری سبب احیای فرهنگ های محلی و سنتی، تشویق فعالیت های جمعی، افزایش درآمد، ایجاد منابع جدید درآمدی، حفظ محیط طبیعی، فرهنگی و اجتماعی مناطق عشایرنشین شده و از مهاجرت جمعیت عشایری به مناطق دیگر جلوگیری خواهد کرد. جامعه ی محلی جزء مهمی از مقصد بوده و نقش آنها در توسعه ی یک مقصد نمی تواند نادیده گرفته شود. فعالیت های مختلف مانند آداب و رسوم، مراسم و جشنواره های فرهنگی می تواند به عنوان یک محصول گردشگری برای ترویج گردشگری در مقصد مورد استفاده قرار گیرد. فرهنگ های محلی، میراث و جشنواره های فرهنگی، محصول منحصر به فرد و جدیدی از دید گردشگری است، زیرا مقصدهای مختلف دارای انواع مختلف فرهنگ ها، میراث و جشنواره های فرهنگی هستند. بنابراین بسیار مهم است که در روند توسعه ی گردشگری جوامع میزبان را جهت دریافت حمایت آنها مورد لحاظ قرار دهیم.
از جذابیت جوامع عشایری در کشورهای دارای این ظرفیت جهت جذب گردشگران و کسب درآمد و مبادله ی ارز برای جوامع محلی استفاده می گردد. در عین حال، این نوع گردشگری به یک نیروی قدرتمند برای تقویت هویت گروه های قومی و عشیره ای تبدیل شده و فر صت های قابل ملاحظه ای برای نشان دادن فرهنگ جوامع محلی و احیای سنت ها، زبان ها و غرور فرهنگی ارائه می نماید. نواحی عشایری عموما از سطوح درآمدی پائین، عدم اشتغال به فعالیت های مختلف اقتصادی به غیر دامپروری، توسعه ی کم زیرساخت ها، کاهش جمعیت به دلیل مهاجرت به شهرها، کاهش نیروی کار و عدم وجود سیاست توسعه ی اقتصادی مشخص رنج می برند، توسعه ی گردشگری در این مناطق می تواند به کاهش و از بین بردن مشکلات کمک کرده و زمینه ساز رشد اقتصادی، متنوع سازی فعالیت های اقتصادی این مناطق، ایجاد اشتغال و کسب درآمد، کاهش مهاجرت های خارجی و امکان جمعیت پذیری از طریق مهاجرت معکوس، بهبود زیرساخت ها و موارد دیگر شود. گردشگری بعنوان راهبردی برای توسعه ی نواحی عشایری تفکر نسبتا جدیدی است که سیاستگذارن به اهمیت آن پی برده و از آن برای توسعه ی متوازن منطقه، ایجاد درآمد و اشتغال و ... با استفاده از جذب گردشگر، مخصوصا گردشگران بین المللی استفاده می نمایند. گردشگران عشایری، به دنبال تماس چهره به چهره با مردم بومی و محلی بوده و نیز کسانی را شامل می شود که به دنبال تجربه ی مستقیم فرهنگ میزبان و محیط زیست هستند. فرهنگ جامعه ی میزبان جاذبه ی اصلی این نوع گردشگری است. در بسیاری از مناطق از این نوع گردشگری به خاطر نقش آن در حفاظت از ساختار فرهنگی، منابع طبیعی و فرهنگی و تأثیرات مثبت اقتصادی آن استقبال شده است.
پایان پیام / 5904
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
جدیدترین اخبار
نمایشگاه حج و قرآن امسال متفاوت برگزار شود
تولید مستمر گاز در پالایشگاه سیزدهم پارس جنوبی
با تمام توانم به مشکلات کارگران رسیدگی خواهم کرد
خط قرمز ایران:گفتگو در مورد توان نظامی خود
پس لرزه های کنسرت کاروانسرای قم از دولت پیشین
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن