امروز : پنج شنبه 1 آذر 1403
یادداشت؛ به مناسبت روز جهانی گردشگری
گردشگری چگونه میتواند منجر به ایجاد صلح در جهان شود؟
جمعه 6 مهر 1403 0
در سفر اخیر ریاست محترم جمهور به نیویورک انتقاداتی مبنی بر لحن صحبت و جملات وی مطرح شد جملاتی که با انتقاد برادران و خواهران لبنانی مواجه و انتقادات رهبری را نیز در پی داشت. این انتقادات از آن جهت بسیار جدی است که آینده امنیت سرزمین پرشکوه ایران و منطقه استراتژیک خاورمیانه در گرو آن است.
در حالت خوشبینانه ریاست محترم جمهور با لحن مداراجویانه با دشمنان و بیان عبارات تنش زدایی سیاست گروهی را در کشور دنبال میکند که میپندارند تنش از طرف جبهه داخلی در جهان آغاز شده و اکنون لازم است با مدارا و کوتاه آمدن آن را رفع کرد!
متاسفانه تجربه نشان داده است بر خلاف تصور عامه، همواره تکرار این لحن و استفاده از ادبیات منفعلانه در سطح دولتها، دشمن را گستاخ تر کرده و باعث ریخته شدن خونهای بی گناه بیشتری گردیده است.
شاید یادآوری تاریخ از این جهت راهگشا باشد که سیاست های خصمانه توسط امریکا و شروع تحریم ها علیه ایران از زمان دکتر محمد مصدق آغاز شد هنگامه ای که ایران پرچم استقلال و حفظ منافع ملی را برافراشت.
با نگاه به گذشته باید پذیرفت که دشمنی با ایران زمین بیشتر از اینکه ایدئولوژیک باشد بر سر استقلال و حفظ هویت و منافع ملی و به جهت موقعیت استراتژیک آن در منطقه است و گذشت زمان این واقعیت تلخ را اثبات خواهد کرد اگرچه ممکن است پذیرفتن این واقعیت با خسارات بیشتر و ریخته شدن خون های بی گناه زیادتری همراه باشد.
رئیس جمهور معتقد است برای حل مسائل داخلی و خارجی ضرب المثل «با دوستان مروت با دشمنان مدارا» راهکار موثری است اما به نظر میرسد در مواجهه با دشمنی که شدت تخاصم و بی رحمی او اکنون بر همه جهانیان آشکار شده است و مردمی که مظلومانه در کشور با همه تفکرات و سلیقه ها، آماج دشمنی های بیرونی او قرار گرفته اند آیه شریفه اشدا علی الکفار رحماء بینهم مصداق بارزتری برای لحن گفتگو باشد.
از آن طرف در مقابل این رویکرد در کشور، گروهی قرار دارند که نه تنها سران کفر و استکبار جهانی را مصداق دشمنی علنی دانسته بلکه هر تفکر مقابل خودشان را حتی در داخل، منافق و دست نشانده آمریکا و اسرائیل، قلمداد کرده و سزاوار برخورد و مصداق اشدا علی الکفار می دانند.
این گروه با عملکرد دافعه وار و برچسب زنی و تنگ کردن دایره انقلاب و حذف مخالفان، موجب شکاف و دو دستگی گسترده میان مردم و به وجود آمدن شرایط کنونی شدند.
با دقت در احوالات این دو گروه به نظر میرسد عدم درک صحیح از مصادیق دشمن، باعث به وجود آمدن این نگاه های افراط و تفریطی شده و کشور را به چنین بن بستی رسانده که همواره جریانات فکری به جای پرداختن به راه های توسعه و پیشرفت کشور، درگیر حواشی و به دنبال دعوا و تنش با یکدیگر باشند.
به نظر می رسد آنچه ریاست محترم جمهور در جهت ایجاد صلح جهانی به دنبال آن است در گفتگو و تعامل سازنده میان ملت ها محقق خواهد شد و نه دولت های متخاصم و سیاستمدارانی که خباثت و دشمنی علنی خود را بر سر قدرت و منافعشان بر علیه مردم جهان و حتی مردم کشور خود اثبات کرده اند. بدیهی است گفتگو با چنین زورگویانی جز با زبان اقتدار و قدرت موثر نخواهد بود.
آنچه از ریاست محترم جمهور انتظار می رود فراهم کردن بستر گفتگو میان ملت هاست. این بستر از طرق مختلف می تواند گسترش یابد. یکی از این طرق رفع فیلترینگ و گسترش ارتباطات مردمی از طریق شبکه های اجتماعی است و دیگری توسعه گردشگری.
اتفاقات ماه های اخیر نشان داد که تنش زدایی و گفتگوی سازنده و مدارا میان ملت ها در بستر شبکه های اجتماعی تا چه حد توانست جهان را بیدار و به صلح نزدیک کند.
دنیا شاهد بود دهکده جهانی و ابزار سوشال مدیا چگونه وسیله ای برای رساندن صدای عدالت و مظلومیت و حق طلبی و موجبات اتحاد و همدلی و قیام ملت های آزادی خواه را بر علیه ظلم جهانی فراهم گرداند.
اکنون امید ایجاد صلح در جهان از مسیر گردشگری نیز به همین میزان موفق خواهد بود. در واقع توسعه گردشگری میتواند با ایجاد گفتگوهای رودررو و مفاهمه میان ملت ها دنیا را به سمت صلح هدایت کند. سفر و جذابیت های آن و اتفاقات پیرامونش در مواجهه با فرهنگ ها و آداب و عقاید مختلف میان انسانها، فرصت گفتگوی سازنده، حل مسأله و تضارب آرا را فراهم خواهد کرد.
اگرچه متاسفانه همان تفکرات بسته ای که با فیلتر شبکه های اجتماعی مسیر گفتگو میان ملت صلح طلب ایران با مردم آزادی خواه جهان را محدود کرد اکنون گردشگری را نیز مبتذل میداند.
این دیدگاه از آنجا نشات میگیرد که باوری به حریت و فهم و درک مردم کشور نداشته و معتقد است همواره نیرویی از بیرون لازم است افراد جامعه را کنترل نماید که مبادا به انحراف کشیده نشوند. و اکنون در مقابل توسعه گردشگری نیز سد ایجاد میکنند و میپندارد مبادا گردشگران خارجی، مردم کشور را به ابتذال بکشانند.
اینان اگر باوری به هویت ارزشمند و ریشه تمدنی مردم سرزمین خود داشتند نه تنها نگران ابتذال نبوده بلکه از فرصت تعامل با گردشگران خارجی برای انتقال فرهنگ اصیل و تمدن عظیم و صلح طلب کشور خود به جهانیان بهترین استفاده را انجام میدادند.
اکنون از ریاست محترم جمهور و تصمیم سازان کشور انتظار می رود با درک عمیق نسبت به تعاملات جهانی و با اصلاح رویکردهای افراطی و تفریطی کار را به مردم بسپارند و از فرصت رفع محدودیت شبکه های اجتماعی و توسعه گردشگری برای ایجاد گفتگوی میان ملت ها در جهت ایجاد صلح جهانی و پیشرفت و توسعه کشور عزیزمان ایران بهره ببرند.
به امید آن روزی که به مردم اعتماد شود...
پایان پیام / 4584
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
"گردشگری تعالی بخش "، گامی مهم در جهت تحقق اهداف صنعت گردشگری در برنامه هشتم توسعه کشور
سبک زندگی عشایری در مدارس و آموزشگاه های گردشگری گنجانده شود
مدل موفق مواجهه با توریست خارجی توسط بوم گردی های فارس/ آقامیر: یاد گرفتیم با ادبیات چانه ...
مدیر کل جدید صدا و سیما پیگیر راه اندازی شبکه رادیویی و تلویزیونی گردشگری ملی و بینالمللی...
رونمایی از کمپین این به اون در
فارس میزبان سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی + متن فراخوان
جدیدترین اخبار
مدل موفق ایجاد اماکن گردشگری در بافت تاریخی که موجب پویایی محل شده است/مدیر هتل بوتیک شاه ...
گردشگری ورزشی سومین شاخه درآمدزای گردشگری جهان
موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
باز آفرینی و تبدیل محله های قدیمی در شهرداری منطقه 11 شیراز به محله های گردشگری
همه افراد باید در اقدامات فرهنگی دخیل باشند
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن