امروز : پنج شنبه 1 آذر 1403
معاون علمیِ رئیسجمهور:
بهجای تصدیگری، کارمند فناوری کشور خواهیم بود
جمعه 26 مرداد 1403 0
به گزارش گنجینه فارس به نقل از خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، آیین تکریم و معارفه معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیسجمهوری در ساختمان معاونت صبح امروز با حضور عارف معاون اول رئیسجمهور، دهقانی فیروزآبادی معاون سابق، سورنا ستاری معاون پیشین علمی و حسین افشین معاون جدید علمی برگزار شد.
دهقانی فیروزآبادی معاون سابق علمی رئیسجمهور در این آئین گفت: دوسال در خدمت مهمترین و موثرترین دستگاه جمهوری اسلامی در توسعه و پیشرفت بودم. معتقدم معاونت علمی مهمترین دستگاه این کشور است زیرا چند ویژگی خاص دارد. یکی این که معدود دستگاههایی است که تمام کارش آن چیزی است که وظیفهاش است. حاشیه ندارد و فقط کار آن بحث پیشرفت و توسعه کشور است.وی افزود: مخاطب این معاونت نخبگان و بخش خصوصی شرکتهای دانشبنیان هستند از طرفی امید و آینده این کشور مبنایش همین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان است. خیلی خوشحالم یک انسان خوب و فرهیخته و دانشمند انتخاب شده که ما تعهد داریم همانطور که دوستان قبلی به ما کمک کردند تمام کمک خود را بگذرایم که این دوره درخشانترین باشد.
معاون سابق اظهار کرد: مرسوم است که در جلسات تودیع و معارفه، گزارش مختصری از عملکرد میدهند من از این قسمت میگذرم چون هم خسته کننده است هم اگر واقعیتی وجود داشته باشد در بیرون دیده میشود. میخواهم یک مطلب کوتاه درمورد این معاونت بگویم. یکی از شاخصههای معاونت علمی که معماری و تدبیر آن را مدیون سیاستهای بلندنظرانه رهبر معظم انقلاب میدانیم در بهادادن به توسعه و پیشرفت در علم و فناوری میدانیم. خود جنابعالی هم از اولین پایه گذاران بناها و زیرساختهای معاونت هستید.
دهقانی عنوان کرد: جا دارد یاد کنم از زحمات دکتر واعظزاده در تدوین قانون حمایت از موسسات دانشبنیان سال 89 که واقعا بنای اصلی شکلدهی اکوسیستم شد. زحمات دکتر سلطانخواه که در تصویب قانون و جا انداختن این نهاد در دولت بود. زحمات 9 ساله دکتر ستاری مرد بزرگی که خود را وقف توسعه این اکوسیستم کرد و در دوران ایشان توسعه بسیار خوبی در اکوسیستم شکل گرفت.
وی افزود: چون من و دکترستاری مسئولیت معاونت را در دولت سیزدهم به عهده داشتیم، حمایتهای ویژه رئیسجمهور شهید قانون مترقی جهش تولید دانشبنیان با همت ایشان و مدیران مجموعه تصویب شد و بنده هم در دوسالی که بعد از این در خدمت بودم سعی کردم این مسیر را پرقوت بگیرم و قانون جهش را به جریان بیندازم که معتقدم فعالیتهای این چهار دوره بهترین الگوی توسعه کشور است.
معاون سابق عنوان کرد: امروز معاونت دیگر یک دستگاه معاونت ستادی کوچک رئیسجمهور نیست. بلکه یک قانون جهش دارد که جزو قوانین مترقی در دنیا است. بسیاری از متخصصین شهادت میدهند اگرده سال این قانون را اجرا کنیم بخش قابل توجهی از جی دی پی ما به تولید ناخالص داخلی دانشبنیان تبدیل میشود و میتوانیم یکی از کشورهای پیشرو در اقتصاد دانشبنیان شویم. وی افزود: امروز معاونت علمی یک بنیاد علم دارد که نسبت به گذشته حمایتهای ده الی 15 برابری دارد. امروز معاونت علمی سازمان توسعه همکاریهای بینالمللی دارد و میتواند در توسعه روابط علمی و فناوری بینالمللی به کشور کمک کند.
دهقانی در ادامه گفت: معاونت علمی امروز در کنار خود بیش از 80 صندوق، بیش از 30 صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر، بیش از 10 هزار شرکت دانشبنیان دارد و یک بدنه بزرگ قوینخبگانی دارد که این نهاد را به یک دستگاه کاملا پیشران تبدیل میکند.وی عنوان کرد: معاون رئیسجمهور با وزیر فرق دارد و یعنی سایه رئیسجمهور در آن حوزه. وظیفه اصلی معاونت است در این حوزه و همکاری و هماهنگی همه دستگاههای کشور است که همه همسو در سیاستهای کلان علم و فناوری رئیسجمهور شوند.معاون سابق علمی افزود: یکی از اتفاقات مثبت دولت سیزدهم همین هماهنگی در نهادهای مرتبط با معاونت بود. وزیر نفت، نیرو، صمت همراه بودند و کمک کردند که این اکوسیستم توسعه پیدا کند.دهقانی عنوان کرد: تأکید میکنم تمام خدمات بر پایه زیرساختهای قبلی است که در این حوزه ایجاد شده است. ما امید داریم به آقای عارف که خود دانشمند و فرهیخته است و باور به حوزه علم و فناوری دارد. وی افزود: امسال تقریبا ده برابر منابع بودجهای بیشتر نسبت به سال گذشته داریم. ظرفیتش هم وجود دارد که همین این اکوسیستم را به ابزار توسعه و پیشرفت تبدیل کرده است. با حمایت شما امید داریم این دوره معاونت علمی بسیار شاخصتر و درخشانتر باشد.
ما کارمند اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور خواهیم بود
در ادامه این مراسم، حسین افشین معاون علمی رئیسجمهور گفت: خسته نباشید به دکتر دهقانی میگویم. بنده و ایشان دوست و همکار هستیم و این انتخاب، سختترین اتفاق برای من بود. جایگزینشدن بنده به جای ایشان سخت است. ایشان دانشمند، فرهیخته، اخلاقمدار و بدون حاشیه هستند و یکی از نکات مهم معاونت علمی این بوده است که وارد حاشیه نشدهاند.افشین عنوان کرد: من از کسانی که پایهگذار معاونت علمی هستند مثل دکتر عارف و سهرابپور تشکر میکنم. در واقع تفکر معاونت علمی و بنیاد نخبگان را پایهگذاری کردند و توسط معاونین دست به دست پیشرفت پیدا کرد. من خوشحالم زمانی معاونت را میگیرم که به آن بلوغ خود رسیده است.
وی در ادامه با اشاره به خاطرهای از دهقانی گفت: اردوی ورودیهای جدید دانشگاه شریف بود. آقای دکتر معاون پژوهشی دانشگاه آزاد بودند. ایشان گفتند که من معاون فرهنگی دانشگاه صنعتی شریف بودم و تا معاون پژوهشی شدم، فهمیدم فرهنگ از پژوهش و فناوری میگذرد. اگر قرار باشد در جامعه در حوزههای مختلف پیشرفت کنیم باید بدانیم این سیر از فناوری و تولید علم میگذرد. باید هم اشتغال ایجاد کنیم هم حامی باشیم و هیچ جاتصدیگری نکنیم و ما کارمند اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور خواهیم بود.
افشین همچنین اظهار کرد: رئیسجمهور تأکید داشتند معاونت علمی باید بال پرواز وزارتخانهها باشد. در ارتباط با مناطق محروم هم ما یک بخش خوب معاونت را به بخش دانشآموزی اختصاص میدهیم. اعتقاد شخصی من این است که موتور پیشران توسعه کشور از دانش آموزی میگذرد و خلاقیت از کودکی رشد میکند و به این امر باید توجه ویژهای شود. باید استعداد را شناسایی و رشد دهیم تا محصول آن در بنیاد نخبگان قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: باید از تجربههای آقایان ستاری و دهقانی استفاده کنم تا بتوانیم توسعه خوب دهیم و نتیجه خوب بگیریم و امیدوارم روزی که این مراسم برای وداع من است سربلند باشم.
پایان پیام / 4507
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
شاخص های نوآوری جهانی چیست؟
انرژی های تجدیدپذیر، آینده سرمایه گذاری انرژی جهانی
لزوم افزایش بودجه آموزش و پرورش به ۴۰ درصد؛ سهم فعلی تنها ۱۰ درصد است
جدیدترین اخبار
مدل موفق ایجاد اماکن گردشگری در بافت تاریخی که موجب پویایی محل شده است/مدیر هتل بوتیک شاه ...
گردشگری ورزشی سومین شاخه درآمدزای گردشگری جهان
موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
باز آفرینی و تبدیل محله های قدیمی در شهرداری منطقه 11 شیراز به محله های گردشگری
همه افراد باید در اقدامات فرهنگی دخیل باشند
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن