امروز : یکشنبه 18 شهریور 1403
رئیسی در جلسه شورای فرهنگ عمومی مطرح کرد؛
توجه به مردمیسازی فرهنگ به جای تصدیگری شورای فرهنگ عمومی
دوشنبه 15 آبان 1402 0
به گزارش پایگاه خبری گنجینه فارس حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور که صبح روز یکشنبه برگزار شد، با تاکید بر ضرورت تلاش برای تقویت و کارآمدی بیشتر این شورا و همچنین برگزاری منظم جلسات آن در سطح کشور، استانها و شهرستانها، نفس برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور را برای هماندیشی و همگرایی صاحبنظران و متولیان فرهنگ کشور مهم و اثرگذار دانست.
رئیس جمهور در این جلسه که به صورت ویدئو کنفرانسی و با حضور رؤسای شوراهای فرهنگ عمومی استانهای سراسر کشور برگزار شد، ایجاد ساز و کارهای لازم در راستای ضمانت اجرایی مصوبات و همچنین پیگیری دلایل و چرایی اجرایی نشدن برخی مصوبات این شورا را از جمله راهکارهای تقویت و افزایش کارآمدی شورای فرهنگ عمومی کشور بر شمرد.
شوراهای فرهنگ عمومی استانها پیگیر اجرایی شدن مصوبات از سوی دستگاه های اجرایی باشند!
رئیسی با بیان اینکه دولت ایجاد پشتوانه مالی برای شورای فرهنگ عمومی و تخصیص اعتبار برای تحقق اهداف شورا را مؤثر میداند، تاکید کرد: در عین حال باید بررسی شود موفقیت نهادهایی که موضوع فرهنگ از جمله مأموریتهای آنهاست و اعتبارات لازم را دریافت و هزینه کردهاند، به چه میزان بوده است!
وی افزود در مرامنامه ها و اساسنامه های همه ارگانها پیوستهای فرهنگی وجود دارد اما مشکل کجاست که برخی مدیران سلیقگی عمل میکنند و به وظایف خود پایبند نیستند پیگیری این م.ض.ع وظیفه شورای فرهنگ عمومی است.
رئیس جمهور در ادامه استفاده از ظرفیت اتاقهای فکر و اندیشهورز در جهت اصلاح ساختار فرهنگ و تدوین نظریههای فرهنگی را از ضرورتهای امر فرهنگ در کشور دانست و با بیان اینکه الگوی کار قرارگاهی، برای شورای فرهنگ عمومی کشور الگوی مناسبی است، بر توجه به تقسیم کار و مردمیسازی فرهنگ به جای تصدیگری از سوی این شورا تاکید کرد.
رئیسی در ادامه با تاکید بر اهمیت ضمیمه کردن فرهنگ دفاع مقدس به فرهنگ عمومی کشور و انتقال این فرهنگ به عصرها و نسلهای پیشرو تصریح کرد: آنچه که امروز در وقایع غزه از ایستادگی، مقاومت، صبر و شکر از ملت فلسطین در برابر بیسابقهترین جنایات علیه بشریت مشاهده میکنیم، نشأت گرفته از فرهنگ اصیل اسلامی ملت فلسطین است.
تولیدات فرهنگی در برگیرنده همه علایق و سلیقههای موجود در جامعه باشد
رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه آرایش فرهنگی نیروها و دستگاههای فرهنگی کشور با حجم و میزان تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمن متناسب نیست، بر ضرورت توجه ویژه به مسئله تولید محتوا و تولید کالاها و محصولات فرهنگی تاکید و تصریح کرد: در این راستا ضروریست آثار و محصولات فرهنگی تولید شده در برگیرنده همه علایق و سلیقههای موجود در جامعه باشد. «
ضرورت برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور»، «توجه ویژه به پیوستهای فرهنگی مصوبات و تصمیمات برای موفقیت در اجرای آنها»، «تاکید بر اهمیت نقش رسانههای مکتوب، دیجیتال و رسانه ملی در نهادینه کردن اصول فرهنگی در جامعه»، «ضرورت بسط و گسترش افق نگاه شورای فرهنگ عمومی از مسائل فرهنگی صرف به مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و ارائه راهکار برای حل مسائل و مشکلات در این بخشها» و «تلاش برای ارتقای سواد دیجیتال در دستگاههای فرهنگی و عموم جامعه» از دیگر محورهای مهم سخنان رئیسی در جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور بود.
رئیس جمهور در پایان «مسئلهشناسی»، «یافتن راهکار حل مسئله» و «حل مسائل» را سیاست محوری دولت عنوان کرد و با اشاره به تعبیر رهبری معظم انقلاب مبنی بر اینکه مسائل کشور نه به دست بیگانگان بلکه بهدست مدیران کشور قابل حل است، گفت: بنای دولت مردمی یافتن راهکار برای معضلات و مشکلات کشور است و در این زمینه لازم است همه مدیران دولت در تمامی سطوح نگاه حل مسئله به موضوعات و چالشها داشته باشند و روز به روز مردم را به کارآمدی نظام امیدوارتر کنند.
پیش از سخنان رئیس جمهور، حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری، آیتالله صفایی بوشهری، آیتالله دژکام، خانم خزعلی و چند تن دیگر از اعضای حقیقی و حقوقی شورای فرهنگ عمومی به بیان نقطه نظرات، دیدگاهها و پیشنهادات خود از جمله در موضوعات «ضرورت مصونسازی فرهنگ عمومی کشور از تهاجم بیگانگان»، «ارائه الگوی خانواده تراز در سطح جهانی»، «نظامندی کانونی شورای فرهنگ عمومی در هندسه حکمرانی فرهنگی کشور»، «ضمانتبخشی به مصوبات و تقویت نخبگانی دبیرخانه شورا»، «ایجاد ساز و کار مناسب برای اجرای سند نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سطح ملی و استانی»، «ضرورت توجه به مصرف اعتبارات فرهنگی در راستای تحقق مصوبات و اهداف شورا»، «تلاش و برنامهریزی برای مقابله جدی با پدیده چهرهزدگی در جامعه»، «ضرورت توجه دولت به تقویت انسجام و تمرکز بر نقاط اشتراک جامعه»، «گنجاندن فرهنگ دفاع مقدس در بخش فرهنگ عمومی کشور دراسناد بالادستی از جمله سند هفتم توسعه»، و «توجه توأمان به عرف و شرع در تصمیمسازیها در حوزه فرهنگ» پرداختند.
پایان پیام / 202
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : *
ایمیل شما :
نظر شما : *
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
اختصاص ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ورزش مدارس کشور
اخبار مرتبط
مطالبه شهرداری شیراز برای ثبت جهانی مجموعه زندیه
شهرداری می تواند یک بازوی اجرایی برای میراث فرهنگی در کشور باشد
نمایش «اسب قاتلین» نماینده ایران در جشنواره کارتاژ تونس شد
فیلمنامه نویسی نوعی جراحی مغز است؛ در تولید فکر مشکل داریم
بودجههای فرهنگی به صورت سلیقهای توسط مدیران هزینه میشود
«بچه زرنگ» انیمیشنی با پیام صلح
جدیدترین اخبار
برگزاری سمینار بازاریابی نوین در صنایع دستی در شیراز
سه بنای شاخص دوره زندیه در شیراز مرمت و ساماندهی می شود
رصد مصادیق آلودگی و پیگیری محیط زیست فارس در رفع آلایندگی صنایع
آیا نان کامل انتخاب بهتری برای سلامت است؟
فصل سیوهفتم کتاب عمران و آبادانی شیراز با ۱۲۰۰۰ میلیارد تومان آغاز شد
آلرژی های غذایی و راه های کنترل آن
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن