امروز : شنبه 15 دی 1403
مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان:
هواپیمایی ماهان در کویر لوت جاده میسازد
سه شنبه 11 دی 1403 0
به گزارش گنجینه فارس به نقل از فردای کرمان،سعید شاهرخی با بیان اینکه بیابان لوت در سه سطح سبز، نارنجی و قرمز تعریف شده است، افزود: «تا سال گذشته سطح سبز (محل اجرای طرحها و تورهای گردشگری) فقط از محدودۀ شهداد تا نهبندان بوده است و سطح سبز زیادی وجود نداشت تا میراثفرهنگی به شرکتها و دفاتر گردشگری اجازه دهد تورهای ساماندهی شده را به این مناطق وارد کنند».
وی توضیح داد: «از ماه گذشته محدودۀ سطح سبز بیابان لوت در حوزۀ کرمان گسترش پیدا کرده و رودشور، دریاچه نمک و گندم بریان جزو محدوده سبز قرار گرفته است. برای دسترسی از طریق مسیر واحد به منطقه گندم بریان و دریاچه نمک، جادۀ دسترسی با حفظ الگوهای میراث جهانی به طول حدود ۲۰ کیلومتر توسط هواپیمایی ماهان اجرا میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، مدیر کل میراثفرهنگی کرمان 9 دیماه در ادامۀ اظهاراتش بیان کرد: «باید در محدودۀ سبز کویر لوت ماندگاری گردشگر اتفاق بیافتد و خدمات به گردشگران ارائه شود؛ یکی از مشکلات بیابان لوت این است که هر فرد خدمات را با خود میبرد و این باعث آسیب رساندن به عرصۀ بیابان میشود مه این ساماندهی خدمات یکی از توافقات ما با هواپیمایی ماهان است».
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «اگر بخواهیم یک اثر جهانی یا ملی به ویژه کویر را حفظ و نگهداری کنیم، چارهای جز انتفاعی شدن آن نیست و این نسخه شفابخشی برای ثبت آثار ملی و جهانی از جمله کویر لوت به شمار میرود».
وی با اشاره به ضرورت برنامهریزی برای ایجاد ارزشافزوده در مورد بناهای ثبت ملی و جهانی اظهار کرد: «هر اثری که در دنیا ثبت جهانی یا ملی میشود، ارزش افزوده پیدا میکند اما در کشور ما این موضوع بر عکس است و به محض ثبت در ایران، آن اثر افت پیدا میکند و پیرامون آن نیز دچار چالشها و مشکلاتی میشود که نگاههای، حداکثری و حداقلی در رابطه با خود اثر ثبتی و محدوده آن وجود دارد».
شاهرخی ادامه داد: «بیش از 75 درصد بیابان لوت در استان کرمان قرار دارد. برای لوت دستور العمل کاملی وجود دارد که از طرف وزارت میراثفرهنگی به دستگاههای دیگر نیز ابلاغ شده است».
وی همچنین یادآور شد: «ساختار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هنوز به طور کامل شکل نگرفته است و پایگاه میراث جهانی لوت نیز ساختار اداری ندارد و همین مشکلاتی برای افراد به وجود میآورد».
وی دربارۀ کمپ گردشگری لوت نیز بیان کرد: «کمپ گردشگری میراث فرهنگی در کویر شهداد حدود ۳۰ هکتار وسعت دارد و حدود دو دهه قبل احداث و تجهیز شده که در ۱۰ کیلومتری روستای شفیعآباد قرار گرفته و دارای آب و برق و جاده دسترسی است. در سالهای گذشته طوفان و سیل باعث تخریب جاده و تاسیسات شد و این کمپ را به تعطیلی کشاند که نیاز به واگذاری به سرمایهگذار برای بهرهبرداری دارد».
شاهرخی اضافه کرد: «تمایل داریم که در این زمینه بتوانیم سرمایهگذار جذب کنیم»
پایان پیام / 5772
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
افزایش پروازهای حج عمره در دی ماه/ پرواز شیراز طایف برای اولین بار در کشور به لیست پروازها...
اتحاد مثلث طلایی گردشگری ایران و بازنگری و اصلاح پیمان های پیشین
همافزایی رمز عبور از موانع و گرههای اقتصادی و گردشگری
احیاء میدان نقاره خانه شیراز باآزاد سازی محور زندیه
شیراز پس از سالها صاحب دریاچه با کارکردهای گردشگری، ورزشی و تفریحی خواهد شد
خط 2 مترو شیراز، آب انبار زندیه را می بلعد
جدیدترین اخبار
روند تغذیهای در کشور ایران مطلوب نیست
مراسم سالگرد شهادت سردارسلیمانی با حضور رئیس جمهور برگزار می شود
وزیر امورخارجه عمان حامل چه پیامی برای رییس جمهور بود؟
عدالت یکی از مهمترین ارکان فعالیت خبرنگاری است/فارس نیازمند استفاده از همه ظرفیتها؛ فارغ ...
ارز پاشی سیاستی اشتباه بود
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن