امروز : پنج شنبه 1 آذر 1403
هیئات در محرم به تمامی مناطق شهر حال و هوای حسینی دهند
جمعه 23 تیر 1402 0
جلسه هماهنگی و برنامه ریزی حرکت دسته های عزاداری در ماه محرم با حضور آیت الله دژکام، مسئولین مربوطه و رؤسای مناطق 12 گانه امور مساجد شیراز برگزار شد.
آیت الله دژکام در این دیدار گفت: دوستان عزیز می دانید که کار امام حسین (ع) مربوط به دیروز و امروز نیست و از آغاز شکل گیری این عالم هر وقت گرفتاری بوده به نام امام حسین(ع) حل شده است و می دانید حضرت نوح به برکت این بزرگوار نجات پیدا کرده و سایر انبیا نیز به همچنین و ما هم در کارهای شخصی، اجتماعی و سیاسی خود در کشور مسلما نیازمند به این هستیم که خدای متعال به برکت امام حسین(ع) به ما نظر لطف کند بنابراین هر کاری انجام می دهید به حساب خود حضرت بگذارید و نتیجه اش را خواهید گرفت.
امام جمعه شیراز افزود: چه افتخار از این بالاتر که شما زمینه ساز شده اید که دیگرانی وصل شوند یعنی افتخار کار برای هیئت و سینه زنی همین است که شما را واسطه قرار می دهند و دیگران به واسطه شما وصل می شوند و برای کسانی که کار هیئتی می کنند این لذت بخش است.از این جهت قدر این فرصتی که ایجاد شده را بدانیم و کسی خسته نشود و نگران زیادی کار نباشد که هرچه در این خصوص کار بیشتر باشد آبرومندی آن برای روز قیامت بیشتر خواهد بود.
وی گفت: سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) فرمودند سینه زنی را به شکل سنتی ادامه دهید یعنی ممکن بود به نحوی تغییر در نوع کارها و سینه زنی امام حسین (ع) به وجود بیاید که از نظر امام مطلوب نبود و فرمودند سنتی ادامه دهید و این کاری که می خواهیم امروز انجام دهیم در راستای سینه زنی سنتی است.
آیت الله دژکام ادامه داد: سنگ بنای حرکت هیئت ها را در شیراز مرحوم آیت الله سید نورالدین حسینی الهاشمی گذاشته و امروز شاید نوع کار مقداری لطمه خورده و می خواهیم این لطمه ها را حل کنیم و وقتی به چهارچوب خود برگردد مطلوب ما حاصل شده است.
امام جمعه شیراز افزود: یکی از این لطمه ها این است که برخی هیئات از ائمه جماعات و مساجد ما فاصله گرفته اند و این آسیب است، این وسط اتفاقی افتاده که بعضا ممکن است روحیات هیئت را مراقب نباشیم، هیئت و مسئول هیئت روحیات خاص خود را دارد و باید درکشان کنیم و همراه شویم.این تعبیر رفتار پدرانه که رهبر معظم انقلاب فرمودند روحانیت باید داشته باشد برای همین موارد است و این موضوع را فراموش نکنیم که لطمه سنگینی است اما اگر ارتباطات تقویت شود مطمئن باشید برای پیشبرد اهداف اسلامی مهم ترین مسئله است.
وی گفت: در سال ۴۲ هیئت ها پای کار امام آمدند و آن حماسه بزرگ آفریده شد و در ادامه هم هیئت ها کار کردند پس تلاش کنیم ارتباط با هیئات و درک روحیه هیئت ها برای همه ما اتفاق بیافتد.
امام جمعه شیراز افزود: مسئله دیگری که آسیب شد بحث کرونا بود، یعنی کرونا یک معضل برای همه حرکات مذهبی بود خصوصا هیئات مذهبی، امروز که کرونا تمام شده شایسته است که ما دنبال این باشیم که هیئات را سامان دهیم.
آیت الله دژکام ادامه داد: وقتی کلان شهر داریم حس و حال مذهبی دادن به شهر کار دشواری است، در منطقه تاریخی و اطراف حرم حس و حال دهه محرم وجود دارد اما گاهی در سایر مناطق غافل هستیم و ما اگر می خواهیم واقعا نتیجه بگیریم باید این را گسترش دهیم.هدف آن است که در همه مناطق صدای هیئت امام حسین(ع) بلند شود و هیئت برای لشکر امام زمان(عج) سرباز بگیرد، شما عزیزان با ویژگی های مناطق خود آشنا هستید و باید با مسئول هیئات مذهبی هماهنگی داشته و با امور مساجد همفکری کنید تا در همه مناطق کار امام حسینی جلوه کند.
امام جمعه شیراز افزود: اما نکته پایانی اینکه وقتی چند مجموعه می خواهد هماهنگ شود اگر هدف برای خدا و امام حسین(ع) باشد خود خدا کمک می دهد.بی غرض بودن اگر مشخص شود همه همراه می شوند و اگر خدایی نکرده احساس کردید در قسمتی از کار مشکلی وجود دارد بزرگان محل و ائمه جماعات باید گذشت کنند، گذشت را همیشه مدنظر قرار دهید.
آیت الله دژکام ادامه داد: آقایان روحانی جای خود را تغییر ندهیم که به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید، ما همراه سینه زن امام حسین(ع) هستیم، دعاگو هستیم و اینگونه مدیریت قضیه به خوبی انجام می گیرد، بی غرض، دعاگو، پدر و همراه بودن را به هیئت های خود القا کنیم و مطمئناً هیئت ها از این موضوع راضی خواهند بود و ارتباط آنها را با مجموعه مسجد و محله تثبیت و تقویت کنیم.
وی گفت: احساس بنده این است که در جاهایی از کلان شهر شیراز بلوک ساکنان داریم ولی محله نداریم اما اگر پرچم امام حسین(ع) حرکت کرد محله می شود.محله با مجتمع مسکونی بسیار متفاوت است و این پرچم محله درست می کند. روی این جهت همت داشته و حتما روی آن برنامه ریزی داشته باشید.
امام جمعه شیراز گفت: هر گوشه از شهر باید معلوم باشد که متعلق به امام حسین (ع) است، در خطبه ها نیز گفتم که عده ای می خواستند نشان دهند که این شهر مربوط به کسان دیگری است اما در مراسم های غدیر اثبات شد این شهر متعلق به امیرالمومنین علی(ع) است و این موضوع را در مراسم امام حسین (ع) هم باید نشان دهیم.
پایان پیام / 44
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : * تکمیل شود
ایمیل شما :
نظر شما : * این قسمت نباید خالی باشد
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
مطالبه شهرداری شیراز برای ثبت جهانی مجموعه زندیه
شهرداری می تواند یک بازوی اجرایی برای میراث فرهنگی در کشور باشد
نمایش «اسب قاتلین» نماینده ایران در جشنواره کارتاژ تونس شد
فیلمنامه نویسی نوعی جراحی مغز است؛ در تولید فکر مشکل داریم
توجه به مردمیسازی فرهنگ به جای تصدیگری شورای فرهنگ عمومی
بودجههای فرهنگی به صورت سلیقهای توسط مدیران هزینه میشود
جدیدترین اخبار
مدل موفق ایجاد اماکن گردشگری در بافت تاریخی که موجب پویایی محل شده است/مدیر هتل بوتیک شاه ...
گردشگری ورزشی سومین شاخه درآمدزای گردشگری جهان
موافقت با کلیات جداسازی صنایعدستی از وزارت میراث و گردشگری
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
باز آفرینی و تبدیل محله های قدیمی در شهرداری منطقه 11 شیراز به محله های گردشگری
همه افراد باید در اقدامات فرهنگی دخیل باشند
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن