امروز : پنج شنبه 7 فروردین 1404
ثبت ۳ هزار میراث ناملموس فرهنگی در ایران
شنبه 4 آذر 1402 0
به گزارش پایگاه خبری گنجینه فارس به نقل از ایسنا سید عزتالله ضرغامی شامگاه جمعه ۳ آذرماه ۱۴۰۲ در آیین اختتامیه شانزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگ و اقوام ایرانزمین که در محل برگزاری نمایشگاههای بینالمللی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: این رویداد فرهنگی در استان گلستان با مشارکت اقوام ایران زمین بینظیر بوده و کارهای شایستهای در آن انجام شده است.
وی با بیان اینکه این مجلس با عظمت بوده و همه نوع مخاطب را دارد، ادامه داد: انسانها برای این قبیله به قبیله آفریده شدهاند تا نسبت به هم تمیز داشته باشند و این زیبایی اقوام است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، «اقوام» را نشان دهنده تفاوتهای مختلف زبان، رفتار، گفتار، آداب، رسوم، آیین، فرهنگ و دیگر ویژگیها دانست و افزود: بعضیها تلاش میکنند همه انسانها را یکسان کنند ولی نتوانستند و این را کمونیسمها میخواستند و در تفکر آنها هم وجود داشت و تلاش هم کردند، ولی موفق نشدند.
وی با تأکید بر اینکه یکسان سازی اقوام از توطئههای غربیهاست، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب، «بدترین اتفاق در ملت را خود فراموشی میداند» و باید این را بدانیم که ایران بیش از سه هزار میراث فرهنگی ناملموس دارد که آنها در کنار هم مبین قدرت این سرزمین هستند.
ضرغامی با بیان اینکه تصویری که امروز از همدلی، اتحاد و انسجام اقوام در جشنواره استان گلستان دیدیم، بینظیر است، اضافه کرد: باید پیام این جشنوارهها به رسمیت شناخته شود تا ماندگار باشد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه «ایران» در حوزه اقوام جزء کشورهای اولیه در جهان است، تصریح کرد: این خیلی مهم است که اقوام ما هیچ موقع با هم جنگ نداشتهاند و همیشه مانند برادر در کنار هم بوده اند.
وی با تأکید بر اینکه امروز گلستان و گرگان عزیز، ویترینی از تنوع اقوام هستند که با تعامل بالا با هم زندگی میکنند، گفت: اقدام مسئولان استان در برگزاری این برنامه فاخر قابل تقدیر است.
ایده برپایی جشنواره اقوام برای نخستین بار سال ۱۳۸۴ در شهرهای گرگان و گنبدکاووس شکل گرفت و پس از چند دوره اجرا در تقویم مناسبتهای سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سپس در فهرست رویدادهای سازمان گردشگری جهانی ثبت شد.
در سال ۱۴۰۲ با برنامهریزی صورت گرفته ۳۵۰ هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی از ۳۰ استان، هنرمندان صنایع دستی از افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان و همچنین ۲۵ گروه موسیقی و آیینی اقوام مختلف از ۱۵ استان، در این دوره از جشنواره شرکت کردند.
پایان پیام / 208
نظر شما درباره این مطلب
نام شما : *
ایمیل شما :
نظر شما : *
نظرات کاربران ( 0 دیدگاه )
پر بازدید ها
اطلاعیه شرکت گاز مبنی بر احتمال قطعی گاز در مناطقی از شیراز
بیانیه هفت محوری استاندار فارس
هتل پنج ستاره رز در شهر صدرای شیراز افتتاح شد
22 سری جهیزیه به نوعروسان شهرستان مهر اهداء شد
هگمتانه به شکل رسمی در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد
آغاز به کار چهار نمایشگاه تخصصی با محوریت توسعه آموزش در شیراز
اخبار مرتبط
5000 هزار پزشک تنها در یک خیابان شیراز مطب زده اند
افزایش پرواز های هفتگی فرودگاه بوموسی
نکته مهمی که در دیدار رهبری با نخبگان و صحبت های استادار فارس در جلسه معارفه رسانه ای نشد!
درخواست صنعت برق فارس برای همکاری مشترکین در مدیریت مصرف برق
جذب و استخدام نيروي متخصص در معاونت فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی استان فارس
موسم اتحاد، انسجام و کار هوشمندانه و روحیه خستگی ناپذیر برای آینده روشن ایران
جدیدترین اخبار
تاکنون حدود ۲ میلیون نفر از جاذبههای تاریخی و فرهنگی بازدید کردهاند
گردشگری، راه توسعه فارس/ بهار امسال سند توسعه گردشگری رونمایی میشود
اعلام رضایت از عملکرد شهرداری شیراز در خدمات رسانی به میهمانان نوروزی
نوروز چگونه معرف فرهنگ ایرانی است؟
حافظیه و تخت جمشید صدر بازدید نوروزی کشور
124 پرواز فوق العاده داخلی و خارجی نوروزی تنها در 8 روز از فرودگاه شیراز
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد خبرگزاری گنجینه فارس محفوظ می باشد. کلیه فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن